Lemásolt vereség

Detroit. Ugyanazt az utat járta be a Detroit Pistons együttese, mint két nappal korábban, s ugyanúgy két ponttal kapott ki az NBA Keleti Főcsoport-döntőjében a New Jersey Nets csapatától, mint vasárnap.

Chauncey Billups (középen), a Detroit Pistons erőssége a New Jersey Nets játékosainak, Jason Kiddnek (balra) és Rodney Rogersnek a gyűrűjébenTASR/AFP-felvételDetroit. Ugyanazt az utat járta be a Detroit Pistons együttese, mint két nappal korábban, s ugyanúgy két ponttal kapott ki az NBA Keleti Főcsoport-döntőjében a New Jersey Nets csapatától, mint vasárnap. A megnyert összecsapást ezúttal is a hajrában veszítették el Hamiltonék, a Nets nyerőembere, Richard Jefferson az utolsó másodpercekben értékesített három büntetőjével a vendégek 88:86-ra nyertek, s immáron 2:0-ás előnyre tettek szert összesítésben.

Hogy valaki negyvennyolc óra leforgása alatt megismételje önmaga hibáját, ahhoz nagy „tehetség” és óriási balszerencse is szükséges. A Detroit kosárlabdacsapata bebizonyította, Hérakleitosz ókori mondása, miszerint kétszer nem léphetünk bele ugyanabba a folyóba, fabatkát sem ér a Pistons otthonában.

Vasárnap a gárda úgy veszítette el 76:74-re a találkozót, hogy két negyednyi szenvedés után a maga javára fordította a találkozót, de hiába vágott neki nyolcpontos előnnyel a hajrának, végül kettővel kikapott. S hogy mi történt kedden este Auburn Hillsben? Szinte ugyanez!

Az első negyedben még csupán 20:19-re vezettek Kiddék, ám a következő szakaszt már hozta a Detroit, s a félidőben 42:39-re már hazai előnyt regisztrálhattak a statisztikusok. A harmadik harmad 25:19-es részsikere már komoly előnyt jelentett a Pistonsnak, ám ekkor jött a megszokott fergeteges Nets-hajrá. A New Jersey az utolsó negyedet „megnyomta”, s 30:19-re meg is nyerte úgy, hogy az utolsó három pontot Richard Jefferson büntetőből szórta. Igaz, ekkor 88:86-nál még támadhatott a Pistons, ám Corliss Williamson horogdobása rövidre sikerült.

„Kellemes érzés látni, hogy 2:0-ra vezetünk” – értékelte tömören a sikert Byron Scott, a Nets szakvezetője. „Felejtsünk el mindent. Nagyon sok ostoba hibát követtünk el, mind támadásban, mind védekezésben. Mindent csináltunk, amit ilyen kiélezett helyzetben nem lett volna szabad” – kesergett kollégája, Rick Carlisle.

Keleti Főcsoport, döntő – 2. mérkőzés: Detroit Pistons–New Jersey Nets 86:88 (19:20, 23:19, 25:19, 19:30), legeredményesebbek: R. Hamilton 24, C. Billups 15, illetve K. Martin 25, J. Kidd 20. Az állás 2:0 a Nets javára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?