Legyőzte a címvédőt a Győr

A Győr győzelemmel, a Ferencváros vereséggel kezdte a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjét.Remek győri védekezésA Győri Audi ETO KC hazai pályán kitűnő védekezéssel 22:20-ra legyőzte a címvédő montenegrói Buducnost Podgoricát.A győriek nem számíthattak két alapemberükre, Tomori Zsuzsannára és

A Győr győzelemmel, a Ferencváros vereséggel kezdte a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjét.

Remek győri védekezés

A Győri Audi ETO KC hazai pályán kitűnő védekezéssel 22:20-ra legyőzte a címvédő montenegrói Buducnost Podgoricát.

A győriek nem számíthattak két alapemberükre, Tomori Zsuzsannára és Görbicz Anitára. Mindketten a decemberi, dániai vb-n sérültek meg, előbbi ráadásul az idény teljes hátralévő részét kénytelen kihagyni. Részben az ő pótlásukra érkezett kölcsönbe az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég Ida Alstad.

A montenegrói csapat két góljával indult a rangadó, a hazaiak a 8. percben tudtak egyenlíteni. Az ETO először a 12. percben vezetett. Feltűnő volt, hogy a Podgorica védelme most nem volt olyan félelmetes és brutális, mint az elmúlt idényekben. Így aztán a beállós norvég Lökét sikerült sokszor megjátszani, ráadásul még emberhátrány alatt sem kapott gólt a Győr. A 20. percben már 9:6 volt az állás.

A második félidőben a védelmek jól zártak, alig esett gól, és állandósult a két-három gólos hazai előny. A norvég Grimsbö változatlanul remekelt a kapuban, esélye sem volt a címvédőnek a felzárkózásra, s a Győr taktikus játékkal meg is őrizte az előnyét.

„Ez a hit és az önbizalom győzelme volt, illetve a szurkolóink győzelme is egyben. Sérült játékosaink erőt adtak nekünk. A Buducnost együttesét minden poszton klasszisjátékosok alkotják, nagyon figyeltünk a lövőikre, és sikerült is kontrollálnunk őket” – nyilatkozta a győriek vezetőedzője, Ambros Martín.

„Amikor nehézségekkel szembesülünk, elsősorban az extrateljesítmények lendítik tovább a csapatot, és ebből most többet is láthattunk. Sok játékosunk elfáradt, ennek ellenére mindent beleadtak, ez nagyon fontos volt” – magyarázta a tréner.

FTC-vereség Rosztovban

A Ferencváros jól állta a sarat a Rosztov Don otthonában, de végül 23:21-re kikapott.

A 12-es mezőnyben egyedül a Rosztov érkezett a maximális nyolc ponttal a középdöntőre, az FTC 7 ponttal vágott neki a folytatásnak. Sok hibával kezdett a magyar bajnok, és mivel a 10. percig csak kétszer talált be a norvég kapus, a világ legjobbjának tartott exgyőri Katrine Lunde hálójába, Elek Gábor vezetőedző időt kért. Ettől nem javult a játék, és negyedóra elteltével már 8:4-re vezetett a Rosztov. A cserék viszont új lendületet adtak, és a vendégeknek sikerült felzárkózniuk a szünetig.

A második játékrész derekáig jól tartotta magát az FTC, 15:14-re feljött, ám amikor közel került az egyenlítési lehetőség, sorozatban háromszor volt eredményes az orosz együttes, pedig még emberhátrányban is volt a mérkőzésnek ebben a szakaszában. Nem törtek meg a magyarok, jobb lett a védekezésük és a támadójátékuk is, így 19:18 lett az állás. Ám az egyenlítés megint elmaradt, a kritikus pillanatokban megremegtek a kezek, a szélsőket Lunde megbabonázta.

„A hazai pálya is segítette az önmagához képest gyengébben teljesítő orosz csapatot, de nem a játékvezetésre utalok, hanem a megszokott környezetre. Mi sajnos nem tudtunk úgy koncentrálni, ahogyan kell, sok buta, taktikai jellegű hibát követtünk el. Pontosabban kellett volna játszanunk, annak viszont örülök, hogy volt tartásunk, és ezzel a nagyon rossz játékkal is pariban tudtunk lenni ellenfelünkkel” – nyilatkozta Elek Gábor vezetőedző.

Cél a Final Four

A Győr vasárnap a Sävehof vendégeként játszik, a Ferencváros szombaton a Larvikot fogadja. A középdöntő február végén zárul, a két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbejátszik az áprilisi negyeddöntőben, és a párharcok győztesei jutnak a május 7–8-i budapesti négyes döntőbe. A hétvégi meccseken mutatott teljesítmények alapján erre mindkét magyar csapatnak megvan az esélye. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?