Látványos menetelés a tavaszi idényben

Feketenyéken a labdarúgást régebben már kerületi szinten is játszották, ám a kiesés után a csapat hosszú időre beleszürkült a járási bajnokság legalacsonyabb osztályának mezőnyébe.

A feketenyéki gárda augusztustól már a járás élvonalában játszikFogas Ferenc felvételeFeketenyéken a labdarúgást régebben már kerületi szinten is játszották, ám a kiesés után a csapat hosszú időre beleszürkült a járási bajnokság legalacsonyabb osztályának mezőnyébe. Két évvel ezelőtt aztán a labdarúgó-szakosztály új vezetősége (Varjú Károly, Kádár Imre, Vágovics János, Marafkó Zoltán és Lukovics István), valamint a csapat új edzője, Varjú Zsolt azon fáradozott, hogy a községben ismét a régi sikereket idéző sportág legyen a labdarúgás. A járási elit mezőnybe kerülést tűzték ki célul, s már a 2000/2001-es bajnoki évben nagy csatát vívtak a nemeskajaliakkal, ám a végén csupán hajszállal szorultak a második helyre. Ez a sikertelenség nem szegte kedvüket. Az új bajnokságot egy könnyen felejthető őszi idénnyel kezdték, hiszen csupán 25 pontot gyűjtve a negyedik helyen teleltek a 37 pontos őszi listavezető Tósnyárasd, a 30 pontos Kosút és a 29 pontos Szentharaszt mögött. A klubvezetés sürgősen erősítések után nézett, hogy azok a téli felkészülés során beépülhessenek a csapatba.

„A községi önkormányzattal és a szponzorainkkal mindent részletesen megbeszéltünk; közösen láttunk hozzá a megfelelő típusú játékosok kereséséhez. A kiválasztott három labdarúgó közül csupán Jankovics Attila kapus bizonyult igazán erősítésnek. A 12 pontos hátrányunk ellenére is az eredeti elképzeléssel, vagyis a feljutás céljával kezdtük el a téli alapozást” – emlékezett vissza Varjú Károly szakosztályelnök.

A visszavágó sorozatban történteket Varjú Zsolt eleveníti fel: „Mindenképpen említést érdemel, hogy a 15 előkészületi meccsünkön egyszer sem kaptunk ki, holott valamennyi ellenfelünk magasabb osztályban játszott. Ezért joggal reménykedhettünk abban, hogy a tavaszi idény számunkra már egészen más lesz, mint az őszi szezon volt. ĺgy is történt, hiszen megőriztük veretlenségünket, 36 pontot gyűjtöttünk, s három pontra megközelítettük a tósnyárasdiakat. Bár megint csak a második hely jutott nekünk, most már ez is elegendő volt a feljutáshoz. Mégpedig azért, mert az V. ligából kieső szeredi tartalékcsapat helyett mi kerültünk fel a legfelsőbb járási bajnokságba. Örülünk ennek, de tudatában vagyunk annak is, hogy tovább kell erősítenünk a csapatot, ha egy osztállyal feljebb is helyt akarunk állni. A feljutást kiharcoló gárdából senki sem távozott, de néhány tehetséges játékosra azért szükségünk lesz, hogy az esetleges sérülések vagy eltiltások miatt ne kerüljünk szorult helyzetbe” – mondta a szakvezető.

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hogy a maga 39 évével a csapat legidősebb játékosa és egyben kapitánya, Haver Ede, milyen eredményt vár a járás élvonalában: „Elsősorban azt szeretném, ha ez a kollektív szellem, amely a csapaton belül kialakult, továbbra is megmaradna, s mi egy osztállyal feljebb is egyszerű, de tetszetős, támadó jellegű focit játszanánk. Ami pedig a helyezést illeti, ha ott leszünk a középmezőnyben, akkor teljes mértékben elégedett leszek” – bizakodott a veterán csapatkapitány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?