Látvány és cserekavalkád

Pozsony. Jött, látott és győzött (99:85-re) hétfőn este fővárosukban a szép napokat is megért orosz férfikosárlabda-válogatott, amely a szeptemberi vb-n a tizedik helyre csúszott, s így most új edzővel és játékosokkal tűnt fel a nemzetközi porondon. Útban a következő napok Eb-selejtezőire.

Radoslav Rančík labdája az orosz gyűrű felé tart a hétfői találkozónTASR-felvételPozsony. Jött, látott és győzött (99:85-re) hétfőn este fővárosukban a szép napokat is megért orosz férfikosárlabda-válogatott, amely a szeptemberi vb-n a tizedik helyre csúszott, s így most új edzővel és játékosokkal tűnt fel a nemzetközi porondon. Útban a következő napok Eb-selejtezőire. Szlovákia az alagsorból indulva még idáig sem jutott, ezért Ľubomír Urban örömmel vette tudomásul, hogy az oroszok elfogadták szövetségünk felkérését. Egy kellemes színfolt került a szlovák válogatott meglehetősen hézagos idei versenynaptárába. Kosarakban gazdag mérkőzést láttunk, cserekavalkáddal, akadozó összjátékkal és remek felvillanásokkal tarkítva. Urban edző valamennyi meghívott játékosa szóhoz jutott: „A sok változtatással kerestem a lehető legjobb felállást, ez aztán a játék folyamatosságában ütött vissza – árulta el a szakvezető. – Az összmunka helyett inkább az egyéni próbálkozások voltak gyakoribbak. Sajnos, a palánk alatt kiütközött az ellenfél magassági fölénye. Ezzel nem tudunk mit kezdeni, mert alacsonyabbak a játékosaink. Még sok volt a gubanc a játékunkban. Látszott, hogy harmadszor vagyunk csak együtt, időbe telik, míg mindenki rászokik a játékstílusra. Kiszemeltjeim tehetségesek, sok múlik azon, mennyire épülnek be külföldi klubjukba. Legjobb kosarasunk Martin Rančík pihenőt kért, ezért mondta le a részvételt. Olyanokra szeretném építeni a csapatot, akik gyakrabban és hosszú távon is rendelkezésemre állhatnak. Nagy változásokra már nem számítok a keretben.”

Szergej Jelevics először ült az orosz válogatott kispadján, nem a legerősebb csapatát hozta magával. „Két edzés után játszottunk, ebből kiindulva elégedett vagyok. Két negyedet elvesztettünk, de nem kellett volna. Ekkor néhány védekezési rendszert gyakoroltunk, nehezebben ment a fiúknak, nem bírtak a sok feladattal.” Jövőt lát a szlovák csapatban is, szerinte „mindegyik poszton ügyes, jó képességű kosaras játszik, s erre lehet építeni” – hízelgett a vendéglátóknak. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?