László Csaba rendet tett a fejekben

<p align="JUSTIFY">A DAC futballcsapata kedden tért haza a 13 napos törökországi edzőtáborozásról, melynek keretében három előkészületi mérkőzést játszott: Karpaty Lviv 1:1, Dinamo Moszkva 2:2, Kairat Almati 0:1. Az edzőtábort László Csaba vezetőedző értékelte lapunknak.</p>

Sérülés nélkül

„Nagyon jó, hogy Németh Zsolti kisebb izomsérülésétől eltekintve senki sem vált harcképtelenné az összpontosítás alatt. Amellett, hogy fizikálisan, taktikailag és játékban is csapatként fejlődjünk, arra is nagy hangsúlyt helyeztünk az edzőtáborozás alatt, hogy közösséget építsünk, és az új szerzeményeknek segítsünk beilleszkedni az együttesbe. Rá kell őket vezetni, hogy a DAC több mint futball! Köszönöm a tapasztalt Ljubicicnak és Michalíknak, hogy szárnyaik alá vették az új játékosakat” – kezdte értékelését lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője.

Arsavin volt a téma

„Ami a meccseket illeti, a Karpaty Lviv elleni nyitányon védenceim nagyon fáradtan mozogtak. A Dinamo Moszkvával vívott meccsen az oroszok, velünk ellentétben, a második félidőben játszottak erősebb összeállításban. Pozitívan értékelem, hogy védenceim akkor sem adták fel, amikor 2:1-re fordítottak a moszkvaiak, és a harcias Mészáros kiegyenlített. Az Európa Liga csoportkörében vitézkedő Kairat Almati elleni meccs előtt játékosaim azzal voltak elfoglalva, milyen erős csapatuk van az egykori arsenalos Andrej Arsavinnel felálló kazahoknak. Neves légiósaikat emlegették, és azt, mennyiért adják-veszik a futballistákat. Nem csoda, hogy az első félidőben túlságosan is tisztelték az ellenfelet. Nagyon mérges voltam, a szünetben aztán rendet raktam a fejekben. Ennek meg is lett az eredménye, mert a fordulás után partiban voltunk az Almatival, pechünkre, akkor kaptuk a gólt, amikor fölényben fociztunk. Sajnos, a tervezett negyedik összecsapás elmaradt, mert a bolgár Gorna Orjajovica a meccs napján lemondta. Ha ezt tudjuk, akkor az Almati ellen nem csupán egyszer cseréltem volna” – magyarázta a székely szakember.

Tipikus csatárral

Ľubomír Šatka, Pavol Šafranko, Jakub Kosorin, Száraz Benjámin, Dominik Špiriak, Sandal Dominik és Esmerald Aluku személyében hét új játékos volt Törökországban. „Šatka és Šafranko mindhárom mérkőzésen pályára lépett, az előbbivel a védelem tengelyében, az utóbbival ékként számolok. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak, fiatal, fejlődőképes játékosok. Ősszel tipikus csatár nélkül játszottunk és nyertük a meccseket, most igazi támadóval is folytatni akarjuk a sorozatot” – hangsúlyozta László Csaba, akinek Szarka Ákos távozása után Šafranko, Mészáros és Almási áll rendelkezésre.

Aluku a jövő embere

„Kosorinnak már nehezebb dolga lesz a csapatba kerülni, mert a jobb oldalon nemcsak Zsivkovics a vetélytársa, hanem Vida, Štepanovský és Brašeň is. Az Arsenal egyik európai focisulijában nevelkedett albán Aluku szép karriert futhat be. Tizennyolc évesen a pálya közepén megtartja labdát, ritmust tud váltani, nagy erőssége lehet a csapatnak. Száraz, Špiriak és Sandal a jövő emberei, akik megtapasztalhatták, hogy ha jól fognak játszani, helyet kaphatnak az élvonalbeli együttesben. Nálam nem az életkor, hanem a teljesítmény számít” – szögezte le László Csaba.

Megtudtuk, hogy a hosszú ideje sérüléssel bajlódók közül Brašeň és Kocsis várhatóan a jövő héttől már a többiekkel edzhet. Ľuptáknak és Kwinnek még egy ideig eltart, míg rendbe jön.

A DAC szombaton (13.00) felkészülési meccsen a cseh élvonalbeli Vysočina Jihlavát fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?