László Csaba: „Európai embernek tartom magam”

László Csaba

Júniustól László Csaba irányítja a román élvonalbeli bajnokságban szereplő Sepsi OSK labdarúgócsapatát. A DAC korábbi szakvezetőjével, az 54 esztendős székely edzővel telefonon beszélgettünk. 

A sepsieken kívül voltak más ajánlatai is?
A varsói Legia komolyan érdeklődött irántam, és Dániából is megkerestek, de én a szívemre hallgattam. A sepsiek már két évvel ezelőtt szívesen láttak volna, érdekes, hogy Diószegi László elnök úrral a DAC edzőjeként Dunaszerdahelyen találkoztam először. Akkor a családom miatt a Dundee Unitedet választottam, mert előtte sokat voltam távol a szeretteimtől. Viszont már akkor ígéretet tettem, ha legközelebb úgy alakul, akkor igent mondok, és betartottam a szavam. 

Elégedett csapata eddigi felkészülésével?
Sok futballista csak kölcsönben volt nálunk, ezért tizenegyen – köztük több húzóember – távoztak, így teljesen új csapatot kell építeni. Már második hete gyakorolunk, lassan alakul az együttes, ha még sikerül a három kiszemeltünket leigazolni, akkor elégedett leszek. 

Milyen céllal vágnak majd neki a bajnokságnak?
Szeretnénk stabil középcsapattá válni. A sepsi csapat történelmi eredményt ért el azzal, hogy hatodik lett, és bejutott a felsőházba, ezt az eredményt szeretnénk megismételni. 

A családja is követte Erdélybe?
Nem, ők továbbra is Skóciában maradtak. Európai állampolgárnak tartom magam, az a szép benne, hogy Németországba, Skóciába, Magyarországra, Erdélybe és a Csallóközbe is hazamegyek. 

Eddigi klubjai közül a Sepsi áll a legközelebb a szívéhez?
Az, hogy Sepsiszentgyörgyön edzősködhetek, több mint felemelő érzés. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy a Jóisten megadta nekem, hogy dolgozhattam a Ferencvárosnál és a magyar válogatottnál, amelyeknek kiskoromtól szurkolok. Később a felvidéki futball fellegvárának számító DAC-ot irányíthattam, most meg a Sepsi trénere lehetek, amely a határon túli magyarság másik szimbóluma. 

Figyelemmel kíséri még a DAC szereplését?
Igen, rendszeresen követem a dunaszerdahelyiek eredményeit. A DAC továbbra is a szívem csücske. Rengeteg barátra leltem a Csallóközben, ahol remek emberek élnek, és örömmel tölt el, hogy oda is hazamehetek. Rossz helyzetben, kieső helyen voltak a sárga-kékek, amikor átvettem őket, de leraktuk a csapat alapköveit, ami a legnehezebb feladat. Sajnos, az építkezésben már nem vehettünk részt, de ennek ellenére nincs bennem tüske, örömmel gondolok vissza a Dunaszerdahelyen eltöltött időszakra. Sok sikert kívánok a csapatnak!


Mit szól a magyar válogatott Eb-selejtezős teljesítményéhez?
Le a kalappal a nemzeti csapat előtt, amely a rossz nyitány után zsinórban háromszor nyert, és így jó pozícióba került. A horvátok és a walesiek elleni siker nagy bravúrnak számít, 35 év után a vezeti a válogatott a selejtezőcsoportját. Szép lenne, ha így végződnének a küzdelmek. Nagyon kiegyensúlyozott a csoport, és még abban sem vagyok biztos, hogy a vb-ezüstérmes horvátok végeznek az élen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?