László Csaba: pontot hozni Nagyszombatból

<p>Vasárnap (17.30) Nagyszombatban debütál a DAC labdarúgócsapatának kispadján László Csaba vezetőedző. A Spartak elleni tévés meccsen (213 TV) azt tartja a legfontosabbnak, hogy visszatérjen a csapat önbizalma.</p>

A múlt héten a dunaszerdahelyiek kiütéses, 6:0-s vereséget szenvedtek a zsolnaiaktól ideiglenes szenci otthonukban. „A legutóbbi két idegenbeli meccsen, Eperjesen és Rózsahegyen olyan focit játszott a DAC, ahogyan azt én elképzeltem. Bátor támadófocit, nem gyáván mentünk ki a pályára. Sajnos ezután a zsolnaiak ellen egy kiegyensúlyozott találkozón egyéni hibák miatt kikaptunk 6:0-ra, ami egy nagyon súlyos vereség” – mondta lapunknak Németh Krisztián, aki Világi Oszkár klubtulajdonossal közösen arra jutott, hogy változásra van szükség a csapatnál.

Németh helyett – aki továbbra is a klub kötelékében marad – László Csaba vette át a dunaszerdahelyiek irányítását. Az 52 éves szakember a csütörtöki edzésen ismerhette meg játékosait személyesen, s már vasárnap debütál is a sárga-kékek kispadján, a nagyszombatiak elleni idegenbeli meccsen. „Megpróbálom nagyon gyorsan feltérképezni az ellenfelet. Hiszek a csapat erősségében és abban, hogy mindenféleképp pozitív eredményt fogunk tudni elérni – nyilatkozta lapunknak a Spartak elleni meccsről László Csaba. – Nekünk minden pontra szükségünk van. Azt szeretném, ha győzelemmel kezdenénk, de a legfontosabb, hogy pontot tudjunk hozni, és ezáltal a csapat önbizalmát is újra fölépítsük.”

A dunaszerdahelyiek mellett ugyanakkor a házigazda is javítani szeretne, egy hete a Spartak is saját szurkolói előtt botlott, 2:0-s vereséget szenvedett a Podbrezová gárdájától.

„Mint minden edző, én sem szeretek veszíteni. Pozitív ember vagyok, pozitívan nézek minden mérkőzés elé. Mindegy, hogy derbi vagy nem derbi, még a barátságos mérkőzés is nagyon fontos. Ezt várom a játékosoktól is, hogy százszázalékosan átérezzék azt, mit jelent ennél a klubnál futballozni – jegyezte meg László Csaba, aki tisztában van vele, hogy a nyolc ponttal a tabella utolsó előtti helyén álló DAC nehéz kilencven perc elé néz. – Mostani helyzetünkben csak az segít rajtunk, ha összefogunk, összetartunk és együtt vagyunk, együtt próbáljuk megoldani azt a feladatot, ami vár ránk.”

Ehhez már a mostani bajnokság első egymás elleni mérkőzése is szolgált némi útmutatóval: a dunaszerdahelyiek ugyanis júliusban Erik Pačinda révén megszerezték a vezetést idegenben. A nagyszombatiak azonban még az első fél órában megfordították az állást (gólszerzők: Éder, Paukner), s végül 2:1-re meg is nyerték a meccset. A DAC utoljára 2014 márciusában tudott győzni a Malatinský-stadionban (1:2, g.: Procházka, ill. E. Ujlaky, Gergel).

Érdekesség, hogy a két csapatnak hét közben a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében is találkoznia kellett volna. A DAC pályaválasztóként ismét Szencen fogadta volna ellenfelét, ám a város nem egyezett bele a rizikósnak ígérkező találkozó megrendezésébe, ezért végül november 30-án, szerdán fogják lejátszani a kupameccset, a tervek szerint már az új DAC Arénában. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?