Lány viszi a prímet a fiúk között

A 12 éves Kolár Roxana évek óta a vágsellyei korosztályos diákcsapat egyik legjobbja. Pedig a tehetséges peredi futballista az egyetlen lány a fiúk között.Több hazai és nemzetközi tornán őt választották a legjobb játékosnak.

A 12 éves Kolár Roxana évek óta a vágsellyei korosztályos diákcsapat egyik legjobbja. Pedig a tehetséges peredi futballista az egyetlen lány a fiúk között.

Több hazai és nemzetközi tornán őt választották a legjobb játékosnak. Nem csoda, hogy szlovákiai és külföldi klubok is érdeklődnek iránta.

Pályafutását négyévesen Galántán kezdte, majd rövidesen Vágsellyére került a Roxinak becézett ballábas játékos. Teljesítményén egyáltalán nem érződik, hogy általában ő az együttes legfiatalabb tagja. 2015 végéig szinte csak a fiúkkal focizott, tavalytól viszont már a lánycsapatban is szerepel. A fiúknál az U13-as, a lányoknál az U14-es korosztályban rúgja a labdát. Hetente négy edzés és két mérkőzés vár rá.

„Kiskoromtól imádom a focit, szinte a véremben van. Nagyon szeretek edzeni és mérkőzéseket játszani. Egyáltalán nem zavar, hogy lányként egyedül játszom a fiúcsapatban, sőt örülök is neki, mert közöttük jobban fejlődök – szögezte le Roxi, akinek egyéni dekázási csúcsa: 492. A szövetség szabályai szerint a lányok csak 14 éves korig játszhatnak együtt a fiúkkal, de a szülei kivételt szeretnének kérni számára.

A tehetséges középhátvédnek az FC Barcelona a kedvenc csapata, Andrés Iniesta és Lionel Messi mellett korábbi edzője, a Vágsellyén legendának számító Lancz Oszkár a példaképe. Ezért is játszik kettes számú mezben.

„Roxi sokra viheti, mert igazi csapatember, számára az edzés, a felkészülés szent és sérthetetlen. Pengés játékos, fizikuma átlagon felüli és remekül lát a pályán” – mondta korábbi tanítványáról Lancz Oszkár, akinek az irányítása alatt került Kolár Roxana a védelem tengelyébe.

Egyéni elismerései közül kiemelkedik, hogy a 2014 júniusában a csehországi rangos nemzetközi torna – többek között a Bayern, a Leverkusen, az FTC, a Sparta, a Slavia és az MTK is indult – legjobbjának értékelték ki. Egy évvel később a női csapat tagjaként a Fragaria-kupán volt a legjobb. Tizennégy ország 174 együttese vett részt, és a mátyusföldiek másodikként zártak.

Tavaly ősszel meghívták a női U14-es nyugat-szlovákiai válogatottba. Tehetségére a határon túl is felfigyeltek, a győriek és a gyirmótiak szívesen leigazolnák, Lengyel Ferenc, a Pápa sportigazgatója (a Dunaferr egykori csapatkapitánya) is lát benne fantáziát. Szülei az alapiskola befejezésig azt szeretnék, ha a Duslóban maradna.

„Nagy élmény volt számomra, hogy a Sampdoriánál légióskodó, jelenleg a Bariba kölcsönbe adott vágsellyei Dávid Ivan meghívott a Szlovákia—Csehország U21-es meccsre, utána lepacsizhattam a játékosokkal, és Dávid odaadta a mezét” – mondta Kolár Roxana, akinek az a vágya, hogy helyet kapjon az országos válogatottban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?