Lacko már a harmadik fordulóban

Melbourne. A selejtezőből a főtáblára jutott Lukáš Lacko újabb győzelmével már a harmadik fordulóban jár az ausztrál nyílt tenisz-bajnokságon.Az Australian Open második körében az izraeli Dudi Sela volt Lacko ellenfele.

Melbourne. A selejtezőből a főtáblára jutott Lukáš Lacko újabb győzelmével már a harmadik fordulóban jár az ausztrál nyílt tenisz-bajnokságon.

Az Australian Open második körében az izraeli Dudi Sela volt Lacko ellenfele. A 29 éves szlovák teniszező az első szettben kétszer is elvesztette az adogatását, és gyorsan magát a játszmát is 6:2-re. „Az elején kicsit elveszettnek éreztem magam, 0:4 volt, mire úgy-ahogy talpra álltam. Az utóbbi három meccsemet simán elvesztettem Sela ellen, akkor nem kellett megfeszülnie a sikerekért, mert rosszul játszottam. Jelenleg azonban más szinten vagyok” – mondta utóbb Lacko.

Erről izraeli riválisa is meggyőződhetett a folytatásban, Lacko átvette a kezdeményezést, és minden szettben – még a harmadikban is, amikor 0:2-ről kellett fordítania – dominált. Végül 2:6, 6:3, 6:2, 6:4-re nyerte a mérkőzést. „Kulcsfontosságú volt, hogy bízzak azokban a dolgokban, amelyeken sokat dolgoztunk az edzőmmel, hogy megmaradjak az eltervezett taktikánál” – jegyezte meg Lacko, aki a harmadik fordulóba jutással beállította eddigi legjobb eredményét az Australian Openen. Átírni saját rekordját viszont kevés esélye lesz, legközelebb ugyanis a világranglistán ötödik japán Kej Nisikorival találkozik. „El kell ismernem, ő a favorit. A tornákon általában a hajráig versenyben van, de belőle is felkészülök és megpróbálom meglepni” – tette hozzá Lacko.

Tőle eltérően Kristína Kučovának nem sikerült a bravúr a második fordulóban, a lett Anastasija Sevastova 6:3, 6:4-re győzött ellene. A 26 éves Kučová pályafutása során másodszor szerepelhetett Grand Slam-torna második körében.

A játéknap legnagyobb meglepetése a 2014-es US Open-bajnok Marin Cilic kiesése volt. A hetedik kiemelt horvát hiába ütött 55 nyerőt, 3:6, 7:5, 6:3, 6:3-ra kikapott a múlt héten Sydney-ben döntőt játszó brit Daniel Evanstől.

Ma a párosok küzdelme is elrajtol Melbourne-ben. A nőknél visszaléptek a Williams testvérek, így Babos Tímea (Anasztaszija Pavljucsenkovával az oldalán) a Sorana Cirstea, Carina Witthöft román, német kettős ellen vívhatja ki a továbbjutást. (SITA, TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?