LABDARÚGÁS

BÁZELI GYŐZELEM. Az FC Basel kétgólos győzelmet (2:0) aratott a Szpartak Moszkva otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája első szakaszának ötödik fordulójában, így feljött a második helyre a B csoportban.

BÁZELI GYŐZELEM. Az FC Basel kétgólos győzelmet (2:0) aratott a Szpartak Moszkva otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája első szakaszának ötödik fordulójában, így feljött a második helyre a B csoportban. Az éllovas FC Valencia már tagja a legjobb 16 mezőnyének, a másik továbbjutó hely sorsáról a jövő keddi FC Basel–FC Liverpool találkozó dönt. A pontnélküli moszkvai csapatnak már az UEFA Kupa-indulást jelentő harmadik hely elérésére sincs esélye. Az összecsapást múlt szerdán kellett volna megrendezni, a moszkvai túszdráma miatt azonban az európai szövetség a halasztás mellett döntött. Az utolsó forduló (november 12.) párosítása: Basel–Liverpool Valencia–Szpartak Moszkva.

RONALDO ARANYLABDÁS ESÉLYEI. Ronaldo, a Real Madrid labdarúgócsapatának klasszisa szerint ő a legesélyesebb arra, hogy idén megnyerje az Aranylabdát. – A világbajnokságon győztem a válogatottal, ráadásul én lettem a gólkirály is, ezért úgy gondolom: öt év után újra engem választanak majd meg a legjobb Európában játszó futballistának – nyilatkozott a brazil csatár a portugál A Bola című lapnak. A 26 esztendős támadó legnagyobb vetélytársai éppen saját csapattársai lehetnek: a várakozások alapján a francia Zinedine Zidane, a portugál Luis Figo, a spanyol Raúl, valamint honfitársa, Roberto Carlos előzheti meg őt a szavazáson.

KÜLFÖLDI KAPITÁNY LESZ. Bizonyosan külföldi kapitánya lesz a portugál labdarúgó-válogatottnak. Ezt Gilberto Madail, a szövetség elnöke jelentette be, miután Manuel José Silva nem fogadta el a felkérést. – Neveket egyelőre nem mondhatok, hamarosan mindenre fény derül – tette hozzá. Sajtóértesülések szerint a világbajnok brazil együttes szakvezetője, Luiz Felipe Scolari vagy honfitársa, Carlos Alberto Parreira lehet a befutó. Jelenleg – ideiglenesen – Agostinho Oliveira irányítja a 2004-es Eb házigazda csapatát. Antonio Oliveirát, a korábbi szövetségi kapitányt a gyenge vb-szereplés miatt menesztették: Portugália a világbajnokság egyik esélyesének számított, de már a csoportmérkőzések után búcsúzott.

KIRÁLYÉK BEJUTHATNAK A 32 KÖZÉ. Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC már ma lejátssza a visszavágót a labdarúgó UEFA Kupa 2. fordulójában. A többi találkozót – köztük kedden a VfB Stuttgart-FTC összecsapást – a jövő héten rendezik. A berliniek a múlt csütörtöki első mérkőzésen az utolsó percben alakították 1:0-ra a végeredményt a ciprusi Apoel Nicosia otthonában, s így nagy esélyük van arra, hogy hazai pályán kiharcolják a legjobb 32 közé jutást.

EDZŐMENESZTÉS AZ ESPANYOLNÁL. A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Espanyol vezetősége menesztette Juande Ramos edzőt. A tréner október 20-a óta nem ült a kispadon, mert a klub irányítását kritizáló megjegyzései miatt eltiltották. A mostani döntés alapján vele együtt távozik segítője, Juan Ramon Lopez Muniz is.

FIFA: LES KELL! A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem járul hozzá annak a tesztmérkőzésnek a megrendezéséhez, amelyet a holland Dagblad van het Noorden című újság szervezett a bajnokság másodosztályában szereplő Veendam és Emmen csapatai között. A találkozó különlegességét az adná, hogy nem alkalmaznák a lesszabályt. A FIFA azzal indokolta a döntést, hogy egy lap nem működhet közre futballtalálkozó lebonyolításában. Közleményében ugyanakkor sejtetni engedte, hogy akkor sem adná áldását egy ilyen jellegű összecsapásra, ha az ország szövetsége hivatalosan kérne engedélyt a rendezésére. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?