Kuznyecova az új bajnok

New York. Szvetlana Kuznyecova 6:3, 7:5-re legyőzte Jelena Gyementyijevát az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open orosz házidöntőjében. A mindössze 19 éves és még fogszabályzót viselő Kuznyecova káprázatosan játszott, főleg kiváló tenyereseivel szerezte pontjait.

New York. Szvetlana Kuznyecova 6:3, 7:5-re legyőzte Jelena Gyementyijevát az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open orosz házidöntőjében. A mindössze 19 éves és még fogszabályzót viselő Kuznyecova káprázatosan játszott, főleg kiváló tenyereseivel szerezte pontjait. A kisebb lábsérüléssel bajlódó honfitársa a második szettben ugyan kétszer elvette adogatását, de amikor ő szervált, kritikus pillanatokban kettős hibákat ejtett. „Nagyon-nagyon ideges voltam, de aztán mondogattam magamban, muszáj jónak lennem. Az orosz teniszezők újabb szép nappal ajándékozták meg szurkolóikat” – mondta a kilencedik helyen kiemelt Kuznyacova, aki ezt megelőzően egyetlen nagy tornán sem jutott túl a negyeddöntőn.

Ebben az idényben nagyon feltörtek az orosz hölgyek, akik májusig egyetlen Grand Slam-viadalon sem tudtak diadalmaskodni. Aztán Párizsban – akár csak most a US Openen – orosz döntő volt, s Anasztaszja Miszkina legyőzte Gyementyijevát. Wimbledonban Marija Sarapova ütötte ki a korábbi világelső Serena Williamst, majd most Kuznyecova ért a csúcsra. A javulást is jelzi, hogy a világranglista első tíz helyezettje közül immár öt orosz.

A férfi egyes döntője lapzárta után zajlott a világelső Roger Federer és a negyedik kiemelt Lleyton Hewitt között.

EREDMÉNYEK – női egyes, döntő: Kuznyecova (orosz, 9.)– Gyementyjeva (orosz, 6.) 6:3, 7:5; elődöntő: Kuznyecova–Davenport 1:6, 6:2, 6:4; Gyementyjeva–Capriati 6:0, 2:6, 7:6. Férfi egyes, elődöntő: Federer (svájci, 1.)– Henman (brit, 5.) 6:3, 6:4, 6:4; Hewitt (ausztrál, 4.)–J. Johansson (svéd, 28.) 6:4, 7:5, 6:3.

Mától Mauresmo a világelső

New York. Először kerül mától a női teniszezők WTA Tour ranglistájának élére Amelie Mauresmo. A 25 éves francia hölgy idén három tornán diadalmaskodott, de Grand Slam-viadalon még soha nem nyert. Ő 1975 óta a 14. női világelső. „Idei remek tornaszereplésének köszönheti, hogy az élre ugrott” – kommentálta honfitársnője helytállását a francia szövetség elnöke. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?