Kuzminának ki kell költöznie a lakásából

Besztercebánya |

<p>Kellemetlen helyzetbe került Anastasia Kuzmina kétszeres olimpiai bajnok sílövő &ndash; családjával együtt ki kell költöznie besztercebányai lakásából, mert szponzora azt állítja, nem teljesítette a szerződésben foglaltakat.&nbsp;</p>

Kuzmina a 2010-es vancouveri olimpia után kapta meg a besztercebányai lakást, amelynek használatáról saját cégük ügyvivőjeként írt alá bérleti és reklámtevékenységről szóló szerződést. A VAV Invest azonban azt állítja, hogy Kuzmina 2014-óta nem teljesítette a szerződésben foglaltakat, ezért 21 ezer eurót követel a sportolótól bérleti díjként. A cég, amely Kuzmina rendelkezésére bocsátotta a lakást, azt állítja, hogy a sílövő nem dokumentálta fotókkal, hogy teljesíti a szerződésben foglalt reklámtevékenységet, Kuzmina ezzelszemben aztmondja, nem is tudta, hogy lett volna ilyen kötelessége. 

A honosított sportoló szerint az is furcsa, hogy szerződése aláírásakor Peter Valach volt a lakás tulajdonosa, most pedig Juraj Valach nevű tulajdonostól kapott felszólító üzenetet, hogy ürítse ki a lakást, és költözzön el. „Öt éve Peter Valach úr azt állította, csak azért írunk alá szerződést, hogy garanciája legyen, hogy mi közben nem adjuk el a lakást. Azt állította, hogy az a lakás már örökre a miénk marad” – nyilatkozta Kuzmina, aki abba már beletörődött, hogy ki kell költöznie a jelzáloggal terhelt lakásból, azért pereskedik, hogy ne kelljen kifizetnie a 21 ezer eurót. Hozzátette, mindenképpen Besztercebányán szeretne maradni, mert ott otthon érzi magát.  Kuzmina a 2014/15-ös szezonban már egyáltalán nem versenyzett, idén év elején jelentette be, hogy állapotos, és júliusban életet is adott kislányának, Olíviának. Korábban úgy nyilatkozott, a 2016 márciusában esedékes holmenkolleni vb-n már szeretne ott lenni, de most úgy látja, a költözéssel járó stressz miatt nem biztos, hogy fel tud rendesen készülni, így tolódhat a visszatérése. Kuzmina annak idején Oroszországban amiatt került ki a válogatottból, mert terhes lett, kisfia, Jeliszej 2007-ben született, Kuzmina ezután jött Szlovákiába, amelynek színeiben kétszeres olimpiai bajnok lett.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?