KÜLFÖLDI SAJTÓVISSZHANGOK A SZLOVÁK DIADALRÓL

DPA (Németország): „A szlovákok elsőségét Peter Bondra biztosította be, s ezzel Szlovákia először lett világbajnok. Két évvel a szentpétervári ezüstérem után történelmi sikert ért el a Filc-legénység.”
ČTK: „Óriási sikert értek el a szlovákok. A fináléban több mint kétezren biztatták a világbajnokot.

DPA (Németország): „A szlovákok elsőségét Peter Bondra biztosította be, s ezzel Szlovákia először lett világbajnok. Két évvel a szentpétervári ezüstérem után történelmi sikert ért el a Filc-legénység.”

ČTK: „Óriási sikert értek el a szlovákok. A fináléban több mint kétezren biztatták a világbajnokot. Pálffyék remekül játszottak, s megérdemelten nyertek.”

APA (Ausztria): „Világbajnoki cím Szlovákiának! Peter Bondra, a Washington sztárja az utolsó előtti percben eldöntötte az aranyérem sorsát.”

MTI: „Színvonalas fináléban rászolgáltak a győzelemre a szlovákok, Ján Filc védencei szinte hazai környezetben játszottak, mert szurkolóik űzték-hajtották kedvenceiket.”

REUTERS (Nagy-Britannia): „Kitett magáért az NHL-ben szereplő sztárokkal telitűzdelt szlovák együttes. A negyeddöntőtől kezdve sikert sikerre halmozott.”

NEMZETI SPORT: „A szlovákok beírták magukat a hokitörténelembe. Hosszú idő után most történt meg először, hogy a Szovjetunió (Oroszország), Kanada, Csehország (Csehszlovákia), Svédország, Finnország és az Egyesült Államokon kívül más állam nemzeti csapata nyerje meg a világbajnokságot. Tehát a szlovák korongozók megtörték a nagy hatos hegemóniáját.”

ORF (Ausztria): „Rudolf Schuster köztársasági elnök is megtekintette a finálét, melyben óriási sikert ért el a szlovák válogatott. Ki gondolta volna, hogy az olimpiai kudarc után aranyérmes lesz a Filc-legénység?!”

TSN (Kanada): „Három hónappal azután, hogy a szlovákok alaposan leszerepeltek Salt Lake Cityben, most kárpótolták a szurkolókat. Igaz, akkor nem szerepeltethették legjobbjaikat, most viszont Filc edző rendelkezésére álltak a sztárok. Ez meg is látszott az együttes teljesítményén.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?