Külföldi edző válthatja Egervárit

<p>Budapest. Várhatóan külföldi edző lesz a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya – mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyen az őt kritizáló politikusoknak is odamondogatott.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 8:1-es hollandiai vereség után hirtelen mindenkinek lett mondanivalója a magyar futballról.

Szalaival nem vitatkozik

Szalai Ádám kemény szavainak tartalmával Csányi nem vitatkozott: „Szalai Ádámmal beszélgettünk az edzőtáborban, nem pontosan így mondta el a véleményét, igaz, a lényeget tekintve igen. Semmi kifogásom nem volt, hogy nyilvánosan elmondja, többségében igaza van. Nem várhatjuk el, hogy topfutballunk legyen, ha nincsenek topedzőink, játékosaink.”

Az MLSZ-elnöke azonban keményen odamondogatott azoknak a politikusoknak, akik kritizálták őt és a szövetséget.

Deutsch Tamást Twitter-huszárnak nevezte, és rámutatott, a Deutsch sportminisztersége alatt vásárolt „stadionbeléptetőnek álcázott síkapuk” még mindig a raktárakban porosodnak, holott 4 milliárd forintba kerültek.

Kocsis hazudhat máshol

Csányi a Fidesz-szóvivő Kocsis Máté szavait sem hagyta szó nélkül. Kocsis a 8:1-re így reagált a Facebookon: „Gyalázat, szégyen, szánalom! Egervárinál nem szabad megállni...” Az MLSZ-elnök szerint azonban Kocsis jobban tenné, ha csendben maradna: „Kocsis Máté a VIII. kerület polgármestere. Ez az a kerület, ahol a rendszerváltás előtt hat pálya volt, és azóta ebből lett négy. Egy ilyen ember nekem ne beszéljen a fociról. Mint a Fidesz szóvivője annyi más területen tud hazudni.”

Orbánnal telefonon beszélt

Az MLSZ első embere azt is elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök nem kérte lemondásra. „Telefonon beszéltem Orbán Viktorral, elemezgettük a mecscset, meg hogy mit kéne csinálni. Lemondásról nem volt szó. Nekem régóta normális kapcsolatom van Orbán Viktorral, és ezen ezek a meccsek sem változtattak” – jelentette ki Csányi.

Hét–nyolc kapitányjelölt

Csányi ezután az aktuális kérdésekre is rátért. Jelezte, várhatóan külföldi szövetségi kapitánya lesz a válogatottnak, hét– nyolc név van a kalapban, köztük három–négy olyan, aki már vezetett európai topcsapatot. Hozzátette, nem látja, itthonról ki tudná ellátni ezt a munkát.

„Nem akarunk kapkodni, várjuk a javaslatokat. Jól képzett, tapasztalt és kemény edző kell” – jelentette ki Csányi.

Fontos az edzőképzés

Csányi szavai szerint 2010-ben katasztrofális állapotban volt az edzőképzés, s közel volt az ország ahhoz, hogy az UEFA visszavegye licencadó jogát. Túl sok pro licences edzői képesítést adtak ki, csak mert abból anyagi hasznot lehetett húzni, de az utánpótlásban dolgozó trénerekkel nem foglalkoztak. Ekkor bízták meg Mezey Györgyöt az edzőképzés vezetésével, akit tavaly decemberben Szalai László váltott.

Szalai szerint a cél, hogy a minőségre összpontosítsanak, s inkább legyen kevesebb, de jobban képzett szakember. Azt ígérte, hogy nem lesz valaki csak azért edző, mert játszott például az NB I-ben. (index, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?