Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31–28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.

„Bármennyire is vereség lett a vége, büszkék lehetünk a lányokra. Amire készültünk, az az elején nagyon működött, utána a túloldalon elég sokat cserélt a kolléga, amit mi kevésbé hatékonyan tudtunk megoldani. Ezekben a periódusokban nagyon bizonytalanok voltunk, de hatvan percen keresztül egyetlen pillanatig sem adtuk fel” – nyilatkozta a vegyes zónában a szakember.

Hozzátette, hogy az öltözőben elmondta, a legfontosabb, hogy a mérkőzés csak a végén dőljön el: „Ez megtörtént, hiszen öt perccel a vége előtt még teljesen nyitott volt a találkozó. A mai napon a jobb csapat győzött, de mi mindent megtettünk.”

A magyar csapat vasárnap a brazilok ellen folytatja, a dél-amerikai együttes nagy meglepetésre 29–18-ra legyőzte az Ambros Martín által irányított spanyolokat.

„A spanyolok tudásuk alatt teljesítettek. Ambrosnál a védekezés a kulcs, ami most átjáróház volt. A brazilok lejátszották, amit tudnak, ráadásul egy elképesztő kapusteljesítmény volt mögöttük. Nekünk folytatni kell azt a játékot, amit ma játszottunk, és akkor sikeresek leszünk” – jegyezte meg a szövetségi kapitány.

A hat gólt szerző Győri–Lukács Viktória azt mondta, hogy egy „nagyon pici kis extra” hiányzott a teljesítményükből:    

„Ez volt az első meccsünk az olimpián, minden világversenyen az az egyik legnehezebb. Hogy ők ennyire örültek a végén, azt jelenti, hogy mi jól dolgoztunk” – nyilatkozta a szélső, aki kicsit sántikálva fejezte be a mérkőzést.

„Egy ütközésnél összetérdeltünk az egyik franciával, de szerencsére nincsen semmi komoly probléma” – mondta Győri–Lukács.

„Tudtuk hogy nem lesz könnyű. Úgy gondolom, hogy van bennünk több, de azt sem mondanám, hogy katasztrófa volt, mert közel voltunk, végig meccsben tartottuk magunkat. Persze a végén nem sikerült fordítanunk, de azt hiszem, ebből a mérkőzésből fogunk tudni meríteni és szerintem több is van ebben a csapatban” – nyilatkozta az MTI-nek Klujber Katrin. – „Van, akinek ez az első olimpiája, ráadásul ez volt az első mérkőzésünk, mindenkinek meg kellett éreznie a körülményeket. Nagyon jó hangulat volt, nagyon jó volt itt játszani, de több van még ebben.”

A Ferencváros jobbátlövője beszélt arról is, hogy a remek kezdés után több hiba is becsúszott a csapat játékába támadásban és védekezésben is, ezért tudtak visszazárkózni, majd fordítani a franciák.

„Néha szerencsénk sem volt és kifelé pattant néhány labda, de én mindenkin azt láttam, hogy nem hajtotta le a fejét akkor sem, amikor nem sikerült egy-egy dolog. Küzdöttünk végig és készülünk a következő mérkőzésre” – hangsúlyozta Klujber, aki sokáig nem tudott kapuba találni, a második félidő elején pedig hetest rontott, azt követően viszont megrázta magát és négy góllal zárt. „Az elején taktika is volt valamilyen szinten, hogy a bal oldalon tudunk helyzeteket kialakítani, egy–két kapura lövésem volt, ami nem sikerült, aztán jött Niki (Papp Nikolett) és voltak helyzetei, amiket gólra váltott, aminek nagyon örültem. A kihagyott hetes viszont jobban felbosszantott és utána sikerültek az átlövéseim.”

Az első félidő végén beállt és a meccset négy védéssel záró Janurik Kinga úgy látta, hogy azért nem sikerült fordítani a második félidőben, mert hagyták, hogy a franciák azt játsszák, amiben nagyon jók.

„Nagyon sajnálom, mert ahogy elkezdtük a mérkőzést, az fantasztikus volt. Azzal tisztában voltunk, hogy a nyitómeccs a házigazda ellen nagyon nehéz lesz, és nem tudunk annyi góllal elmenni, hogy biztosak lehetnénk a győzelemben. A második félidőben összeállt a védekezés és jöttek a bravúrok is, de aztán amit megbeszéltük, hogy az erősségük és nem engedjük, hogy szétfussanak minket, az sikerült nekik és ezzel vertek meg minket. Sajnálom, mert ebben sokkal több volt” – értékelt Janurik Kinga, aki a fejét ért lövést – mint mondta – „megérezte”, de a legfontosabb, hogy védte a lövést. – „Ha minden meccsen legalább egyszer fejjel kell védenem és nyerünk, akkor ezt bármennyiszer megteszem.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?