Kučová nagy bravúrja

<p>A szlovák Zuzana Kučová pályafutása legnagyobb sikerét érte el a Roland Garroson: karrierje utolsó tornáján a selejtezőből érkezve bejutott a második fordulóba, amire még sosem volt képes Grand Slam-tornán.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 30 éves teniszező ráadásul nem akárkit győzött le az első körben: a 24. kiemelt német Julia Görgest múlta felül 7:6, 6:0-ra.

„Ez a meccs arról szólt, hogy le tudom-e győzni a félelmemet, amely egész pályafutásomat végigkísérte. A győzelem azért jöhetett össze, mert már nem görcsöltem, csak egy jót akartam teniszezni, tiszta szívből élvezni a játékot – nyilatkozta a világranglista egykori 101. helyezettje, aki karrierje legnagyobb sikere ellenére nem változtatta meg döntését. – Mindent átgondoltam, végre van önbizalmam, amit majd e torna után a teniszen kívüli vlágban is hasznosíthatok.” A 2. fordulóban a francia Virginie Razzano vár Kučovára.

Magdaléna Rybáriková is készülhet a következő körre az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen, mivel tegnap nagyon simán (6:0, 6:1) vette a francia Pauline Parmentier jelentette akadályt. A szlovák nők sikerét a 20. születésnapját holnap ünneplő Jana Čepelová tette teljessé, aki 7:6, 2:6, 6:4-re verte az amerikai Christina McHale-t. Következő ellenfele a 8. helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz.

A férfiaknál a két szlovák induló közül egy folytatja párizsi szereplését: Lukáš Lacko még vasárnap kikapott az esélyesebb amerikai Sam Querrey-től (6:3, 6:4, 6:4), Martin Kližan azonban továbbjutott, mivel az amerikai Michael Russell 3:6, 6:3, 6:1-es állásnál sérülés miatt feladta a mérkőzést. Kližan következő ellenfele a hétszeres RG-bajnok spanyol Rafael Nadal lesz. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?