Közönségközelben

Pozsony. Július derekán (12.-14.) a főváros közelében fekvő dunacsúni versenypályán rendezik az idei vízi szlalom Európa-bajnokságot, amelyen rekordrészvétel várható, hiszen 27 ország négyszáz sportolója áll rajthoz.

Pozsony. Július derekán (12.-14.) a főváros közelében fekvő dunacsúni versenypályán rendezik az idei vízi szlalom Európa-bajnokságot, amelyen rekordrészvétel várható, hiszen 27 ország négyszáz sportolója áll rajthoz. A felnőttek versenyével párhuzamosan először adnak lehetőséget a 23 éven aluliaknak, ők minden számban külön indulnak harcba az érmekért. Tavasszal a létesítményben elkészítették az egyes számú pályát, így a versenyek közvetlenül a lelátó előtt zajlanak majd, ilyen közelről még sehol sem láthatták a nézők. A szervezők amúgy is sokat gondoltak az Eb közönségére, mert a kontinensviadal alatt a kettes pályán lehetővé teszik az érdeklődőknek, hogy saját bőrükön próbálják ki a vízi szlalom nehézségeit és örömeit. A közel 4,3 millió koronás költségvetésű sportrendezvény kiadásaiból az állam 800 ezret fedez, a többit szponzori támogatásból állják a szervezők.

Szlovákia legsikeresebb olimpiai sportága (innen került ki az ország mindhárom ötkarikás bajnoka) először látja vendégül földrészünk legjobbjait. Mindegyik számban éremesélyesként indulnak a hazai versenyzők, hiszen a szlovák vízi szlalom a világ élmezőnyébe tartozik. Ivan Cibák, a honi szövetség nemrég megválasztott elnöke legalább a két évvel ezelőtti, mezzanói Eb sikertermését várja legjobbjainktól. „Olaszországban három arany és egy ezüst volt a mérlegünk. Itthon ennek megismétlésére, és – mivel 23 évesekkel bővült a rajtlista – további dobogós helyekre számítunk” – közölte az elvárásokat.

S végül néhány hazai ász a mezőny-ből: Elena Kaliská címvédőként indul a női K1-ben, Nagy csatában lesz a legjobbakkal Michal Martikán (az olimpai és világbajnok első Eb-címére pályázik) és Juraj Minčík C1-ben, valamint a C2-ben Sydney bajnokai, Peter és Pavol Hochschorner. De a szlovák csapatból rajtuk kívül is bárki dobogóra léphet. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?