Közel százan futottak

Nagymegyer. Hetedszer rendeztek óévbúcsúztató futóversenyt a termál- fürdőjéről nevezetes csallóközi városban.A Nagymegyeri Városi Önkormányzat és további szponzorok által támogatott hagyományos sportos óévbúcsúztatón kilencvenhatan álltak rajthoz.

Nagymegyer. Hetedszer rendeztek óévbúcsúztató futóversenyt a termál- fürdőjéről nevezetes csallóközi városban.

A Nagymegyeri Városi Önkormányzat és további szponzorok által támogatott hagyományos sportos óévbúcsúztatón kilencvenhatan álltak rajthoz. A hazaiak és környékbeli futók mellett immár hagyományosan a magyarországi klubok képviselői is csatasorba állnak, de kassai résztvevője is volt a megmérettetésnek, melyen a szervezők hét kategóriában hirdettek győztest.

„A szervezésben végrehajtott változtatásoknak, a három rajtnak köszönhetően felgyorsultak a történések. A tíz éven aluliak 200 métert, az idősebb gyerekek, vagyis a 10–14 évesek egy kört, azaz nyolcszáz métert teljesítettek. A többiek, tehát a 15 évnél idősebbek pedig öt kilométer után futottak célba. A leghosszabb távon első alkalommal nem a belvárosban, hanem a város peremén kijelölt körön zajlott a küzdelem. Ugyancsak újdonságnak számított, hogy az élbolyt biciklis felvezető navigálta – ecsetelte a változásokat a főszervező Molnár László, aki hozzáfűzte: – Örömmel állapítottuk meg, hogy egyre nagyobb az érdeklődés versenyünk iránt. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy elértük, túlteljesítettük teljesítőképességünk, lehetőségeink felső határát. Mivel jelentősen nőtt a résztvevők száma, a jövőben nagyobb támogatásra, több szervezőre lesz szükség, hogy zökkenőmentesen bonyolíthassuk le rendezvényünket.”

A gyerekeknél az első három helyezettet éremmel, az összes résztvevőt pedig csokoládéval, az 5 kilométeres táv korosztályonkénti, nemenkénti legjobbját serleggel, minden célba futót emlékéremmel jutalmaztak. A rendezőgárda teával, forralt borral, frissítővel kedveskedett a futóknak. A leghosszabb versenytávon a legjobb eredményt a bősi Képesi Attila (19:16) érte el. Említést érdemel, hogy a viadal legifjabb versenyzője a mindössze két esztendős csilizradványi Igriczi Attila, rangidőse pedig a hetvenhat éves tatabányai Bozó Pál volt.

Kategóriagyőztesek a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?