Kozák tesztelni akar

A szlovák futballválogatott ma este (19.00) Lvovban Ukrajnával játszik barátságos mérkőzést.

A szlovák futballválogatott ma este (19.00) Lvovban Ukrajnával játszik barátságos mérkőzést. Mindkét nemzeti csapat lemaradt a vb-pót-selejtezőről, Ján Kozák szövetségi kapitány le akarja tesztelni, hogy az eddig csak epizód szerepet vállalók közül kikkel számolhat a jövő évi tétmeccseken.

„Amikor megtudtam, hogy esély van arra, hogy novemberben az ukránokkal találkozhatunk, azonnal igent mondtam. Szervezetten futballoztak, és nagyon erős kerettel rendelkeznek. Szép stadionjaik vannak, bízom benne, hogy sok szurkoló jön ki a meccsre – szögezte le Ján Kozák a szenci sajtótájékoztatón. – Lehetőséget akarok adni azoknak a futballistáknak, akik a vb-selejtezőkön keveset játszottak. Persze nem dobom őket egyszerre mély vízbe, a tapasztalt játékosok a segítségükre lesznek. Nehéz megmondani, miként alakul a lvovi meccs, kiegyenlített csatát várok, de bízom benne, hogy sikeresek leszünk. Láttam az ukrán–horvát vb-selejtezőt, amelynek az első félidejében hatalmas iramot diktáltak Jarmolenkóék, ám az összecsapás végére elfáradtak, ennek tudható be, hogy elbukták a sorsdöntő összecsapást.”

Sérüléssel bajlódó Juraj Kucka visszatért klubjához, a Trabzonsporhoz, az influenzával küszködő Vladimír Weiss sem utazott el Ukrajnába, de a keddi, norvégok elleni meccsen várhatóan pályára léphet.

Legutóbb a 2016-os Eb selejtezőjében találkozott a két csapat, Ukrajnában Mak góljával 1:0-s szlovák győzelem született, a zsolnai visszavágó pedig gól nélkül zárult. „Rutinos válogatottjuk van az ukránoknak, többen a Bundesligában fociznak, ám a Dinamo Kijevben és a Sahtar Donyeckben is ügyes játékosok játszanak. Remélem, olyan teljesítményt nyújtunk, mint legutóbb és jó eredményt érünk el. Mindenki motivált, és be akarja bizonyítani, hogy helye van a válogatottban ” – mondta lapunknak a berlini Herthában szereplő Peter Pekarík.

Szlovákia a 24., Ukrajna a 30. helyen áll a világranglistán. A hazaiak a lvovi stadionban még veretlenek, hat győzelem mellett kétszer döntetleneztek. Az ukránok eredetileg az argentinokkal mérkőztek volna, ám végül a szlovákokkal egyeztek meg. Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány keretében hét légiós, közte a két legnagyobb ász, a Dortmundban futballozó Andrij Jarmolenko, valamint a Schalkéban játszó Jevgen Konopljanka kapott helyett. Meghívót kapott a prágai Slaviában légióskodó 36 éves Ruszlan Rotan is, aki a csapat legidősebb tagja.

A szlovák válogatott várható összeállítása: Kozáčik–Sabo, Škriniar, Gyömbér, Hubočan–Lobotka, Hrošovský (Duda)–Mak, Hamšík, Rusnák–Nemec.

A mérkőzést a lett Andris Treimanis vezeti, és a Joj Plus élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?