Kozák mindig nyerni akar

A szlovák futballválogatott pénteken Svájc, jövő kedden Izland ellen játszik barátságos mérkőzést.

A szlovák futballválogatott pénteken Svájc, jövő kedden Izland ellen játszik barátságos mérkőzést. Ján Kozák minél több játékosnak lehetőséget akar adni, de mindkét meccsen erős csapatot szeretne pályára küldeni.

„A továbbjutás kiharcolása után az ember felszabadul, hiszen a selejtezősorozat alatt nagy felelősség és nagy nyomás nehezedett rám. Egy hetet otthon, Kassán pihentem, és még egyszer megnéztem mind a tíz selejtezőmeccsünket. Aztán a barátaim megleptek egy spanyolországi kirándulással, majd a lányom szerzett meglepetést, és elmentünk az unokámhoz Angliába. Ott négy meccsre is elmentem” – mondta a luxemburgi Eb-selejtező utáni időszakról Ján Kozák szövetségi kapitány.

Együttese pénteken a nagyszombati City Arenában Svájcot fogadja, a húszezres új stadionban rendezendő meccsre már csak 1600 jegy vár gazdára. Kedden Zsolnán Izland lesz az ellenfél. Mindkét együttes Eb-résztvevő. „Nem véletlen, hogy kijutottak a tornára, nagyon erős keretük van. A svájciak több jó játékosból válogathatnak, az izlandiak mindig ugyanarra a 14 játékosra építenek, de azok nagyon jó futballisták. Magam is kíváncsi vagyok, hogyan jövünk ki a velük való konfrontációból” – nyilatkozta Kozák.

A két találkozón azok is lehetőséget kapnak, akik a selejtezősorozatban kevesebbet játszottak. „Nincs már sok mérkőzésünk az Eb-ig, de azokat szeretnénk jól kihasználni. Úgy akarom összeállítani mindkét meccsre a csapatot, hogy azok is pályára léphessenek, akik a kvalifikáció alatt ritkábban szerepeltek, de erős csapatunk legyen. Ne áltassuk magunkat, a felkészülési meccseken is fontos az eredmény, és mi nyerni akarunk. Maximális teljesítményt követelek a játékosaimtól” – hangsúlyozta a kapitány. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?