Kozák lesz a kapitány

<p>Pozsony. Minden jel arra mutat, hogy a Stanislav Griga–Michal Hipp kettős befejezi ténykedését a válogatott élén. A Szlovák Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága mai rendkívül ülésén várhatóan leváltja a kapitányi duót, ezt követően pedig a kassaiak eddigi vezetőedzőjét, az 59 éves Ján Kozákot bízza meg a nemzeti csapat irányításával.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ján Kozák megerősítette, hogy tárgyalt a SFZ elnökével, Ján Kováčikkal. „A szövetség első embere azzal keresett meg, hogy elvállalnám-e a szövetségi kapitányi posztot. Azt feleltem, ha ajánlatot kapok, akkor igent mondok. Számomra mindig a válogatott volt a legfontosabb” – mondta Kozák.

Ezt az értesülést a SFZ vezetői nem erősítették meg, mert a mai rendkívüli végrehajtó bizottsági ülésen előbb le kell váltaniuk a Stanislav Griga– Michal Hipp duót. Állítólag az egyenrangú kapitányi kettős szerződésében csupán egy hónapos felmondási idő szerepel, így menesztésük nem jelent nagy anyagi érvágást a szövetségnek.

Grigáék tavaly májusban vették át a válogatott irányítását, 3 győzelem, 4 döntetlen és öt vereség a mérlegük. Tavaly októberben a Lettország elleni vb-selejtezőn győzött utoljára a szlovák nemzeti csapat (2:1), azóta zsinórban hat meccsen nem tudott nyerni. Menesztésük a pénteki, liechtensteini 1:1-et követőenvált aktuálissá, amely után szertefoszlottak az amúgy sem túl nagy továbbjutási esélyek.

Blažej Podolák, a kassai MFK elnöke már kész tényként kezeli, hogy Ján Kozák távozik a klubtól, és a válogatott kapitánya lesz. „Biztosra veszem, hogy Kozák kitölti a szerződését a szövetséggel, és felrázza a válogatottat. Egyáltalán nem tartok attól, hogy esetleg csődöt mondana. Ősszel becsülettel be kell fejeznie a vb-selejtezőket, és fel kell készítenie a játékosokat a következő kvalifikációra” – szögezte le Podolák, aki azt is elárulta, hogy a vezetőedző eddigi segítője, Jaroslav Galko veszi át a kassai együttes irányítását.

A hírek szerint Kozák asszisztense a válogatottnál Štefan Tarkovič lesz, aki korábban Kassán, tavasszal pedig Zsolnán tevékenykedett.

Ján Kováčik tegnap közölte, hogy a válogatott játékosok nem kapnak rajtpénzt a liechtensteini fiaskóért. A SFZ-elnök cáfolta, hogy az egyes vb-selejtezőkért 2500 eurós rajtpénz járna a futballistáknak: „Nem ez a megfelelő összeg, 1800 euró dukál a labdarúgóknak.”

A válogatottra idén még egy barátságos meccs és négy vb-selejtező vár. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?