Koporsó Pécsen, fellélegzés Szombathelyen

<p>Véget ért a magyar focibajnokság, de talán szerencsésebb ezt a sorozatot komédiának nevezni.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Azt már tudjuk egy ideje, hogy bajnok a Videoton, ezüstérmes az FTC, bronzérmes az MTK, s az Európa Ligában indulhat a negyedik helyezett Debrecen is. S bár az utolsó forduló rangadóján az első helyezett Videoton (a kupadöntő után ismét) kikapott a Ferencvárostól, ez a legkevésbé sem volt érdekes. A kiesés elkerülése, ez volt a tét!

A Honvéd könnyen teljesítette a kötelezőt, miután hazai pályán 2:0-ra megverte a már biztosan búcsúzó Pápát. A csődbe jutott vendégeknél felmerült, hogy a 64 éves edző, Kovács László áll a kapuba, de végül nem ő, s még csak nem is a 41 esztendős Szűcs Lajos védett, hanem tartalékja, Horváth Gábor. A találkozó „érdekessége”, hogy a Honvéd emberhátrányban szerzett vezetést, majd később piros lapot kapott egy pápai futballista is. Kihagyott tizenegyes? Persze, hogy volt.

A kérdés ezzel az maradt, hogy a Pápát a Haladás vagy a Dunaújváros követi-e az NB II-be. A Dunaújváros járt pórul, amely 2:1-re kikapott a Pakstól, miközben a szombathelyiek 3:0-ra verték a Puskás Akadémiát. „Nehéz volt a szezon, még egy ilyet nem akarok átélni”−– közölte a lefújás után a Haladás emblematikus játékosa, Halmosi Péter. Valóban zaklatott évadon van túl a szombathelyi foci, a korábbi edző, Artner Tamás elküldése nagy vihart kavart, ráadásul a vezetőség és a kulcsjátékosok között sem volt mindig felhőtlen a viszony.

A két kiesőn kívül további négy egyesület kénytelen a bajnoki eredményétől függetlenül alsóbb osztályban folytatni: a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Győr és a Pécs. Az utolsó fordulóban játszott Pécs–Nyíregyháza mérkőzés (2:1) egészen szürreális jeleneteket hozott. A pécsi drukkerek végig az MLSZ vezetését szidalmazták, többen Csányi Sándor-maszkot húztak a fejükre. A meccs szünetében aztán egy koporsó került a pálya szélére, amely a pécsi labdarúgás halálát szimbolizálta.

A java azonban csak a lefújás után jött. A Duna Televízió által megszólaltatott pécsi klubelnök, Matyi Dezső is kemény kirohanást intézett a magyar futball irányítói ellen. „Az MLSZ illetékes vezetőinek nagyon nehéz lesz elszámolniuk a lelkiismeretükkel, mert ha tenni akarnak a labdarúgásért, ezekkel a döntésekkel nem fognak tudni elszámolni”−– fogalmazott a pécsi klubtulaj. Az tény, hogy egyelőre senki sem tudja, hogy a PMFC végül miért nem kapta meg a jövő évi induláshoz szükséges licencet az MLSZ-től. „Hétfőn minden kiderül” –−hajtogatta a klubtulajdonos. Addig viszont láthattunk egy különös performanszot. A bama.hu videójának tanúsága alapján a meccset követően egy markoló jelent meg a kezdőkörben, megásta a sírt, amelybe elhelyezték a koporsót. A háttérben andalító zongorafutamok, zokogó drukkerek, „buzi MLSZ”, „csak a Munkás”. „Mi lesz azzal hat– hétszáz gyerekkel, aki a PMFC-ben focizik?” –−tette fel a költői kérdést az egyik szurkoló, majd az ultrák földet hánytak a koporsóra, és megtaposták az OTP Bank reklámtábláját.

A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a mérkőzést a PMFC nyerte, miután 1:0-s vendégvezetés után a 83. és a 90. percben is betalált.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?