Komolytalan Real?

Pozsony. Az A-és a B-csoport keddi négy találkozója után ma a C-és a D-csoport tagjai lépnek pályára a második csoportkör negyedik fordulójának meccsein. Elméletben még minden csapatnak esélye van a negyeddöntőbe jutásra.

Ulf Kirsten (balra) a Bayer Leverkusen leggólerősebb játékosaTASR/EPA-felvételLegelőnyösebb helyzetben a még százszázalékos Real Madrid van, már a mai mékőzésén kiharcolhatja a legjobb nyolc közé jutást: ha győz Portóban, s Athénban megosztozik a pontokon a Panathinaikosz és a Sparta. Úgy tűnik azonban, a spanyolok nem nagyon akarnak nyerni, mert igencsak tartalékosan utaztak Portóba, Raúl, Figo, Roberto Carlos és Zidane nélkül. Ezért csak mosolyognunk kell Del Bosque edző szavain, aki azt nyilatkozta, nagyon komolyan veszik az összecsapást. El tudjuk képzelni. És azt is, hogy mivel mindkét csapat az Ibériai-félszigetről való, hadd nyerjen a gyengébb, hátha kiharcolhatja majd a negyeddöntőbe jutást. A Realnak ugyanis csak két pont kell az üdvösséghez, s a portói találkozón kívül még kétszer lép pályára. Egyébként a portugálok a legutóbbi bajnokin saját otthonukban kaptak ki 3:2-re a Beira Martól. Nem a legjobb előjelekkel ment Athénba a Sparta, amelynek feltétlenül pontot kell szereznie, hogy versenyben maradhasson a továbbjutásért. Igen ám, csakhogy nem kis gondokkal küszködik, Grygera és Mareš sérült, Hübschmann piros lapos, így Hřebík edzőnek improvizálnia kell a védelemben. A Panathinaikoszból hiányozni fog a nigériai származású lengyel Olisadebe, a 23 éves gólvágó nincs formában, a kispadon sem kap helyet.

Óriási csata várható Londonban, ahol a Bayer Leverkusen lesz az Arsenal ellenfele. Múlt keddi találkozójuk 1:1-es döntetlennel ért véget, a németek a 90. percben Kirsten találatával egyenlítettek. Az angolok szombaton az újonc Fulham elleni 4:1-es sikerrel hangoltak a szerdai összecsapásra, a Bayer Leverkusen vasárnap rangadót játszott a Borussia Dortmund ellen és 4:0-ás, fölényes győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a Bundesligában. Arsene Wenger, az Arsenal francia edzője derűlátó: Játékosaim boldogok voltak, hogy egy pontot szereztek Leverkusenben, és tudják, minden otthonunkban dől el. Ha legyőzzük a Bayert és a La Corunát, ott leszünk a nyolc között. Azért ez még odább van, hiszen például a mai meccsen sérülés miatt hiányozni fog szinte az agész liverpooli védelem (Adams, A. Cole, Keown, Upson), Parlour és Luzsnij piros lapos.

Hiába állt a D-csoport élén a Juventus, ugyanúgy csak négy pontja van, mint három társának, és most a kiszámíthatatlan La Coruna vendége lesz. Egy héttel ezelőtt Torinóban 0:0 volt az eredmény, az Öreg Hölgy egyik legjobb unokája, Del Piero tizenegyest hibázott. Mindezek ellenére azt mondjuk, nem kell félteni az olaszokat. Idegenben sem ijednek meg bármitől és bárkitől.

A MŰSOR – C-CSOPORT: FC Porto–Real Madrid, Panathinaikosz– Athén–Sparta Praha. (T. V.)

1. R. Madrid 3 3 0 0 7:2 9

2. Panathinaikosz 3 1 1 1 2:3 4

3. Sparta 3 1 0 2 3:5 3

4. FC Porto 3 0 1 2 0:2 1D-CSOPORT: Arsenal–Bayer Leverkusen, Deportivo La Coruna– Juventus.

1. Juventus 3 1 1 1 5:3 4

2. Arsenal 3 1 1 1 4:4 4

3. Leverkusen 3 1 1 1 4:5 4

4. La Coruna 3 1 1 1 2:3 4

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?