„Kokó“ visszavonul

Budapest. Kovács István, az Universum Box-Promotion egykori pehelysúlyú világbajnoka, amatőrként olimpiai, s kétszeres világ- és Európa-bajnok öklöző budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette visszavonulását. Búcsúzóul április 20-án Lengyelországban lép a kötelek közé.

Budapest. Kovács István, az Universum Box-Promotion egykori pehelysúlyú világbajnoka, amatőrként olimpiai, s kétszeres világ- és Európa-bajnok öklöző budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette visszavonulását. Búcsúzóul április 20-án Lengyelországban lép a kötelek közé.

„Tizennyolc évi boksz után be kell látnom, hogy a világ legjobbjai nemhogy közelednének hozzám, hanem távolodnak tőlem“ jelentette ki a WBO exvilágbajnoka. „Tudomásul kell vennem a korlátaimat, azt, hogy van egy határ, amit nem lehet túlteljesíteni.“ Kokó azt is elmondta, hogy az elmúlt nyolc hónapban semmi olyan nem történt, ami motiválta volna, ennyi idő alatt egy mérkőzés nagyon kevés. Ráadásul rettenetes honvágy gyötörte, mint mondta: „Feleségem és gyermekeim szinte minden nap arra ösztökéltek, hagyjam abba a bokszot, és minden alkalommal, mikor hazatértem, egyre kevesebb kedvem volt visszamenni Hamburgba.“

Kovács nem hibáztatta klubját a kialakult helyzetért, de azt megjegyezte, egyre csökkent az „akarása“, ahogy sorban hiúsúltak meg a mérkőzései, majd amikor az UBP lemondta a Michael Brodie elleni Európa-bajnoki összecsapást. Kokó szerint most már nem volna értelme címmérkőzést tervezni, mert sem az edzettségi állapota, sem a küzdőkedve nem elegendő a sikerhez.

Kovács István ugyanakkor a ringben szeretne elbúcsúzni a közönségtől, ezért április 20-án, Darius Mihalczewski profi címmérkőzésének gáláján még egyszer utoljára kötelek közé lép, Gdanskban. (Könnyen elképzelhető egyénként, hogy a Tigris is búcsúzik Lengyelországban). „Azért választottam a lengyel várost a búcsú helyszínéül, mert 14 évvel ezelőtt ott nyertem első komoly versenyemet, a junior Európa-bajnokságot.“

Kokó tavaly június 16-án Budapesten vesztette el profi világbajnoki övét, miután az argentin Julio Pablo Chacon a hatodik menetben kiütötte őt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?