Kokó Calvo kihívója

Budapest. Kovács Kokó István nem győzte hangsúlyozni, hogy bízik az Universum Box-Promotion vezetőiben, szerinte a német klub vezetői hamarosan ismét eljuttatják őt egy címmérkőzés közelébe.

Sokan hitték is, meg nem is az első magyar profivilágbajnok szavait, most azonban úgy tűnik, jogos volt a bizalom. Az EB- (Európai Bokszunió) legújabb ranglistáján ugyanis a hivatalos kihívó pozíciójában Kovács István neve olvasható, azaz Manuel Calvónak elméletileg ő lehet a következő riválisa.

A szervezet hírlevele szerint a Calvo–Kovács összecsapás rendezési jogára vonatkozó ajánlatokat legkésőbb január 31-ig kell elküldeni az EB- irodájába, míg magára a meccsre március 31-ig kell sort keríteni.

„Örülök, tényleg nagyon örülök, de most hallok először erről a lehetőségről, mert jelenleg Kenyában nyaralok – reagált az információra a WBO (Bokszvilágszervezet) hajdani pehelysúlyú királya. – A felkészülést mindenképpen január közepén kezdtem volna el, akkor beszéltem volna a németekkel a jövőről, ez így sem fog változni, de a kép örömteli. Hetek, sőt hónapok óta várok erre a lehetőségre, és azt hiszem, most érett be az Universum által az elmúlt hetekben végzett kemény háttérmunka.“

A Calvo–Kovács mérkőzés létrejöttéig azonban még rengeteg buktató van. A két menedzsmentnek ugyanis dűlőre kell jutnia egymással a részleteket illetően, ráadásul van még egy ennél nagyobb gát is. A gátat Prince Naseem Hamednek hívják, aki a közelmúltban három mérkőzésről szóló szerződést kötött az HBO-val, és a versenykörút első állomását éppen a Calvo elleni ütközete jelentené. Amennyiben a spanyol a „Herceget“ – és vele együtt a pénzt – választja, minden bizonnyal elveszik tőle az Európa-bajnoki övet. Ha ez az eset következik be, akkor Kokó menedzsmentjének az EBU-rangsor élén álló Michael Brodie képviselőivel kell tárgyalásokat kezdeni az esetleges címmérkőzésről.

Amennyiben sikerül lekötni az Eb-meccset, akkor Kovács Istvánnak lehetősége lesz visszaszereznie azt az övet, amelyet 2000 júniusában nyert el Steve Robinsontól, és amelytől az Antonio „Chelo“ Díaz elleni vb-címmérkőzés miatt vált meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?