Koeman nem rejti véka alá a véleményét

London. Ronald Koeman tekintélyes figura.

London. Ronald Koeman tekintélyes figura. Tiszteletet parancsolnak játékosként elért eredményei (1988 Európa-bajnoka, ő volt az első játékos, aki két különböző klubbal is megnyerte a Bajnokok Ligáját – 1988-ban a PSV-vel, majd négy évvel később, éppen Londonban a Barcelonával – s nem utolsósorban azon kevesek egyike, akik mind a három nagy holland klubban, az Ajaxban, a PSV-ben és a Feyenoordban is futballozott), s edzői munkái egyaránt. Az 1998-as világbajnokságon Guus Hiddink segítőjeként a válogatott mellett tevékenykedett, majd utána Louis van Gaal jobbkezeként a Barcelona pályaedzője volt 2000 januárjáig. Attól kezdve önállóan dolgozik, előbb 2001 decemberéig a Vitesse Arnhem gárdáját irányította, majd átvette az Ajaxot. Az amszterdami sztárklubbal első teljes évében duplázott, most pedig reális esélye van arra, hogy bevigye együttesét a BL negyeddöntőjébe.

Milyen esélyt lát az Arsenal–Ajax mérkőzés (1:1) után?

Mint hallom, a Valencia győzött Rómában, most a spanyoloknak, az Arsenalnak és nekünk is öt pontunk van. Még akármi lehet, s tekintve, hogy a következő két meccsünket otthon játsszuk, azt is mondhatom, nem rossz a helyzetünk. De engem az élet óvatosságra tanított. Ezen a szinten, mint egyébként azt a csoport eddigi eredményei is mutatják, otthon sem mehet senki biztosra. (Az eddigi hat találkozóból csak az Ajax tudott nyerni pályaválasztóként, mégpedig egyszer, az AS Roma ellen – a szerző megj.)

Milyen a mostani Ajax?

Fiatal, lelkes gárda, a vetélytársaknál talán még kevesebb nemzetközi tapasztalattal. De néhány kiugróan tehetséges játékossal. Jó példa volt az utóbbira a mostani mérkőzés is.

Önt úgy ismerik a nagyvilágban, hogy kíméletlen őszinteséggel megmondja a véleményét. Nem tart attól, hogy haragosokat szerez? Emlékszem, a tavalyi holland kupadöntő után például azt mondta, sajnálja, hogy nyertek, legutóbb pedig az elsők között emlegette, hogy a Groningen rászolgált volna az egyik pontra.

Nem hiszem, hogy bárki megsértődhetne azért, mert elmondom a véleményemet. Az ominózus kupadöntőben számomra világos volt, hogy lesgóllal egyenlítettünk ki, ezért nem tudtam örülni a győzelemnek. A Groningen ellen nem ment túl jól a csapatnak, akkor meg miért mondjam azt, hogy parádéztunk?

Nemrégiben Spanyolországban napvilágot látott egy szavazás, amelyen Önt tartották a legesélyesebbnek a Barcelona következő edzőjének. Szívesen dolgozna a Nou Campban?

Természetesen. De ezzel nem arra válaszoltam, hogy én leszek-e tényleg nyártól az edző. Egyelőre az Ajaxnál dolgozom, a Barcelonának pedig van edzője most is. Nekem most az amszterdamiakkal vannak nagyon is fontos teendőim.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?