Kližan tovább menetel a Roland Garroson

Martin Kližan szlovák teniszező a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában a hazai, 26. helyen kiemelt Lucas Pouille-t győzte le 7:6, 2:6, 6:3, 3:6, 9:7-re.

1:1-es szett állásnál a harmadik szettben Pouille már 3:1-re is vezetett, ám ezután a szlovák hét játékot nyert zsinórban, így behúzta a szettet és már csak egy szettre volt a meccs megnyerésétől. Ám a negyedik szett 3:2-es Kližan vezetésénél a rendezők berekesztették a meccset mivel a sötétedés miatt már nem voltak optimálisak a látási viszonyok, így a csütörtökön elkezdett mérkőzés pénteken délelőtt fejezték be. Pénteken Pouille kezdett jobban, 6:3-ra megnyerte a negyedik szettet, így jöhetett az ötödik, döntő szett, amiben a francia már 5:3-ra is vezetett, ám Kližan nem adta fel és végül 9:7-re megnyerte a döntő szettet. A szlovák teniszezőre a szombati nyolcaddöntőben a 10. kiemelt, orosz Karen Hacsanov vár.

A szerbiai Györe László nagy csatában, 6:4, 6:7, 6:3, 4:6, 8:6-ra kikapott a japán Kei Nishikoritól, aki a torna hetedik kiemeltje.

A női mezőny legnagyobb meglepetését a második helyen kiemelt, cseh Karolni Plišková szolgáltatta, aki 6:3, 6:3-re kikapott a 31. horvát Petra Marticcstől. A cseh játékos búcsújával biztossá vált, hogy a Roland Garros után is a japán Oszaka Naomi vezeti majd a női világranglistát. (mgy, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?