Kližan megizzadt, de nyert

Az első meccs után Szlovákia 1:0-ra vezet Magyarország ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónájának első csoportjában, de Kližan megizzadt Balázs Attila ellen.

Az első meccs után Szlovákia 1:0-ra vezet Magyarország ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónájának első csoportjában, de Kližan megizzadt Balázs Attila ellen. A második mérkőzés lapzárta után ért véget.

Az első meccsen Martin Kližan 6:1, 6:2, 3:6, 6:4-re győzött Balázs Attila ellen, de megszenvedett a sikerért a tőle csaknem 240 hellyel alacsonyabban rangsorolt magyar teniszezővel.

A szlovákok első számú játékosa ezt megelőzően sorozatban tíz tétmeccset veszített egyesben, a Davis-kupában viszont zsinórban nyolcadik mérkőzését nyerte meg.

Az öntörvényű Kližan helyenként szinte mérgesen, mindent beleadva teniszezett, máskor trükkös labdákkal lazára vette a figurát. Ez nem mindig jött be, de belefért, mert Balázsnak eleinte csak felvillanásai voltak.

A harmadik játszmára azonban Balázs ráérzett a ritmusra, 3:3-nál elvette Kližan adogatását, és már csak ő nyert játékot a szettben. Kližan két játszmalabdát hárított, de a rendkívül harcos Balázs a harmadikat már értékesítette.

A negyedik szettben 2:1-es magyar vezetésnél maratoni játék következett, de a pont végül Kližané lett. Balázs szimpatikus, változatos teniszt mutatott, nem ismert elveszett labdát, némely ütését a pozsonyi NTC közönsége is megtapsolta. Kližan a 3:3-as egyenlítésért is vért izzadt, a következő játékban viszont elnyerte Balázs adogatását, és a játszma során először vezetett. A magyar játékoson pedig a meccs során először látszott idegesség, ezt Kližan könyörtelenül kihasználta, és innen már behúzta a meccset.

A második – lapzárta után véget ért – összecsapáson Fucsovics Márton ellenfele az előzetesen meghirdettel ellentétben nem Lukáš Lacko, hanem Jozef Kovalík volt, mert Lackónak emésztési gondjai voltak. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?