Kiütéses vereség

Hämenlinna/Helsinki. Súlyos vereséget szenvedett Szlovákia jégkorong-válogatottja az U 20-as világbajnokságon: az Oroszország elleni bravúros döntetlen (2:2) után az esélyes amerikaiaktól öt gólt kaptak Jozef Frühauf és Róbert Spišák védencei.

Hämenlinna/Helsinki. Súlyos vereséget szenvedett Szlovákia jégkorong-válogatottja az U 20-as világbajnokságon: az Oroszország elleni bravúros döntetlen (2:2) után az esélyes amerikaiaktól öt gólt kaptak Jozef Frühauf és Róbert Spišák védencei. Ezzel az A-csoportban lejátszották a legnehezebb ellenfelek elleni mérkőzéseiket, legközelebb holnap (18.30) Ausztriával találkoznak.

USA–SZLOVÁKIA 5:0 (1:0, 1:0, 3:0), g.: Booth, Parise, Murray, Kesler, Werner. Szlovákia összeállítása: Halák–Meszároš, Baranka, Hruška, Stehlík, Gavalier, Líška, Senko–Ša-gát, Hajdúk, Baláž–Špirko, Bulík, Ružička–Fábry, Lukáč, Pokrivčák– Blaho, Troliga, Kútny. Az első emberelőnyt még kihagyták a tengerentúliak, de a 8. percben Booth már betalált. A 18 éves korosztály világbajnok csapatára épülő amerikai gárda esélyesként folytatta a következő percekben is, uralta a játékot, de több gólt már nem ütött az első harmadban. A második játékrészben is csak egyszer volt eredményes a tengerentúli csapat, de a befejező 20 percben még háromszor bevette Halák kapuját, és kiütéses vereséget mért a szlovákokra, akik a gyakori kiállítások miatt húzták a rövidebbet. Jozef Frühauf, a válogatott egyik szakvezetője szerint védencei nagyon szomorúak voltak a vereség után, de azt is beismerte, hogy az amerikaiak minden téren jobbak voltak. „Játékosaink görcsösen korongoztak, az oroszok elleni jó teljesítmény és a mérkőzés terhe mintha gátolta volna őket az eredményességben.”

További eredmények – A-csoport: Svédország–Ausztria 7:0, B-csoport: Svájc–Ukrajna 11:0, Kanada–Svájc 7:2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?