Kiss László: „Érmekről nem beszélek”

ÖSSZEÁLLÍTÁSBudapest/Pozsony.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Budapest/Pozsony. 15 magyar úszó próbál szerencsét a mától vasárnapig tartó, törökországi rövidpályás világbajnokságon.

A franciaországi Eb-ről 12 éremmel hazatért magyar sikercsapat tagjai közül Isztambulban is rajthoz áll a múlt havi kontinensviadalon három aranyat és egy ezüstöt begyűjtött Hosszú Katinka, a három elsőséggel zárt Cseh László, az egy második és két harmadik helyezéssel végző Jakabos Zsuzsanna, továbbá az egyformán egy-egy Eb-ezüstöt kiérdemelt Bernek Péter és Verrasztó Dávid. Hozzájuk csatlakozik a londoni olimpiai bajnok Gyurta Dániel, továbbá öccse, Gergely, s ott lesz a vb-mezőnyben Verrasztó Evelyn is.

Közülük hárman mondhatják el magukról, hogy rövidpályás vb-n is álltak már dobogón: Gyurta Dániel 2010-ben Dubajban lett ezüstérmes 200 méter mellen, testvére bronzot nyert 1500 méter gyorson, s utóbbihoz hasonlatosan Cseh László is harmadikként végzett 200 méter pillangón. (Emellett még két vb-érmet számlál a magyar úszósport a 25 méteres medencékben: 1995-ben Deutsch Tamás bronzot nyert 200 háton, 2000-ben pedig Szabados Béla lett világbajnok 200 gyorson).

Hogy a jelenlegi ötdarabos kollekció bővülni fog, aligha kétséges, bár Kiss László szövetségi kapitány óvatosan nyilatkozott a csapat indulása előtt. „Érmekről nem beszélek, már csak azért sem, mert óriási kihívással kell szembenézniük legjobbjainknak – szögezte le a szakvezető, hangsúlyozva, hogy szemben az Eb-vel, Isztambulban indul számos nem európai klasszis is. – A rövidpályán világcsúcstartó Gyurta Danira például az őt az 50-es medencében őrzött rekordjától nemrég megfosztó japán úszó vár, Hosszú Katinkának és Jakabos Zsuzsinak ott lesz a legerősebb kínai riválisa, Cseh Laci pedig újabb nagy ellenfélként ezúttal megkapja a sokszoros olimpiai bajnok amerikai Lochte-t is.”

A szlovák küldöttség hattagú lett volna, de Katka Listopadová lebetegedett, így Isztambulba a Denisa Smolenová, Richard Nagy, Miroslava Syllabová, Rostislav Kubický, Tomáš Klobučník ötös utazott el. A legjobb eredményeket utóbbitól várja a hazai szövetség, aki jó formájának köszönhetően javíthatna a nemzeti rekordokon. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?