Kis Gergő negyedik helyen döntős 400 m gyorson

London |

<p>Kis Gergő a negyedik helyen jutott az esti döntőbe 400 méter gyorson a londoni olimpia úszóversenyeinek szombati nyitónapján.</p>

A 24 éves magyar versenyző a harmadik előfutamban 300 méterig ötödikként tempózott, majd az utolsó két hosszon nagy hajrát nyitott, s végül másodikként csapott a célba a címvédő és világbajnok dél-koreai Park Te Hvan mögött, akit azonban utólag kizártak.

Az utolsó nyolcas előtt így a legjobb idővel (3:46,77 perc) rendelkezett a szám idei Európa-bajnoki ezüstérmese, akinél végül hárman bizonyultak gyorsabbnak a negyedik futamban.

Nem jutott be a döntőbe a világcsúcstartó Paul Biedermann: a német úszó 3:48,50-nel csak 12. lett a 28 fős mezőnyben.

"46 vagy 48?" - ezt próbálta kideríteni Kis Gergő az eredményjelzőre pillantva a férfi 400 m gyors harmadik előfutama után. Nem csoda, hogy nem látta, a két számjegyet még azok is nehezen tudják megkülönböztetni az Aquatics Centre kijelzőjén, akik nem úsztak előtte négyszáz métert.

"Tudtam, hogy ha 3:46-ot úsztam, akkor döntős vagyok, ha meg csak 3:48-at, akkor nem. De nem láttam a számot, megkérdeztem az ukrán fiút, hogy szerinte mennyi, de ő sem látta, mert nagyon kicsi a szám... Akkor azt mondtam, na mindegy, várjuk meg a következő futamot, majd kiderül" - nyilatkozta már boldogan, hiszen ekkorra már kiderült, 3:46,24-es idővel a negyedik helyen jutott az esti döntőbe.

"Az első kétszáz kicsit erős volt, aztán éreztem, hogy már lassul az iram, és nem bírom magam tolni. Az utolsó 150-nél indítottam egy hajrát, nem akartam a végére hagyni" - írta le a futamot az Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző, aki vegyesúszóként kezdte, de mivel úgy érezte, Cseh és Verrasztó mellett neki ezen a számon nem teremhet sok babér, inkább váltott. "Figyeltem a 400 vegyest, de én már gyorsúszó vagyok. Érdekes dolgok történtek, de ilyen a sport" - jegyezte meg Cseh és Verrasztó kiesése kapcsán a 400 gyorson Eb-ezüstérmes Kis.  (bt, MTI)


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?