Király: „Nagyon fegyelmezetten védekeztünk”

<p>A 39. születésnapját holnap ünneplő Király Gábor a görögök ellen 93. alkalommal öltötte magára a magyar címeres mezt. Ezzel megelőzte a 92-szeres válogatott Fazekas Lászlót, nála többször csak Bozsik József (101) szerepelt a nemzeti csapatban. A Fulham kapusát a mérkőzés után faggattuk.</p>

Miként látta a meccset a kapuból?Végig nagyon fegyelmezett védekezést mutattunk be. Lehetett látni, hogy ha csak egyszer is hibázunk, akkor gólt kaphatunk. Éppen ezért le a kalappal a srácok előtt. Csapatként jól dolgoztunk, talán támadásban kellett volna kicsit többet mutatnunk. A görögök az új kapitánnyal győzni akartak, mert csak úgy maradt volna esélyük a továbbjutásra. Ezt sikerült megakadályoznunk, és nem kaptunk gólt a tavaly vb-n szerepelt csapattól, amely több klasszis játékossal rendelkezik. A mezőnyben jól adogattak a görögök, de nekünk nagyobb helyzeteink adódtak. Ha ezekből kis szerencsével legalább egyet gólra tudtunk volna váltani, akkor még nagyobb lenne az örömünk. Mindenképpen értékesnek tartom a görögök elleni pontot, hiszen nem könnyű egy ilyen csapat ellen játszani, főleg nem egy sebzett görög együttes ellen. Kevés munkája akadt.De azért nem unatkoztam. Irányítottam a védelmet, és végig résen kellett lennem, mert sok volt a veszélyes beadás. Mikor tették a legjobban próbára a görögök?Az első félidőben volt egy veszélyesen megpattanó lövés, amely szerencsére nem jött ki rólam. A hajrában eléggé zűrös volt egy csavart beadás, de jól elkaptam az ütemet, és kiöklöztem a labdát. Az mindenesetre növeli az önbizalmunkat, hogy zsinórban három Eb-selejtezőn nem kaptunk gólt. Mit vár a folytatástól?Most érkeztünk el az Eb-kvalifikáció feléhez, a célunk a harmadik hely elérése, tehát egyelőre elégedett vagyok. Jó kiindulási pontnak tartom ezt a pozíciót, amelyet nem szabad elveszítenünk. Természetesen az lenne az igazi, ha sikerülne előbbre lépnünk a tabellán. Hogyan tudja felpörgetni magát a válogatott meccsekre úgy, hogy a Fulhamnél nem kezdőkapus?Az évek ezt kihozzák az emberből, én minden nap keményen edzem, akkor is, ha senki sem lát, mert én ilyen vagyok. Már hétfőn gyakorolni fogok, a tréningeken is mindent kiadok magamból, s hogy ez mire elég, azt úgyis az edző dönti el. A klubcsapatomnál egy fiatal angol kapust kell felépítenem, akit most meghívtak az U21-es válogatottba, az első meccsén Csehországban 1:0-s győzelemmel mutatkozott be, tehát ő sem kapott gólt. Az a stratégiám – ami hosszú ideje jól működik –, hogy ha be kell állnom, én bármelyik pillanatban készen állok.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?