Kinevezték O'Neillt az ír válogatott élére

Dublin |

<p>A várakozásoknak megfelelően a Celtic Glasgow korábbi sikeredzőjét, Martin O&#39;Neillt nevezték ki az ír labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává. A segítője az ország történetének egyik legjobb futballistája, Roy Keane lesz.</p>

A helyi sajtó napok óta cikkezett arról, hogy a szövetség már megállapodott a két szakemberrel, a hivatalos kinevezést azonban csak kedden este hozták nyilvánosságra.     A 61 éves, északír O'Neill nyolc hónapja volt munka nélkül, miután menesztették az angol Premier League-ben szereplő Sunderlandtől, míg Keane mostanában televíziós kommentátorként tevékenykedett, legutóbb, még 2011-ben pedig az Ipswich Town vezetőedzője volt.      A szövetségi kapitányi poszt az olasz Giovanni Trapattoni szeptemberi távozás után üresedett meg.     O'Neill első meccse a jövő pénteki, Lettország elleni, hazai barátságos találkozó lesz.      Az új kapitány a Celtickel 2000 és 2005 között három bajnokságot és három Skót Kupát nyert, s 2003-ban UEFA Kupa döntőig vezette együttesét. Később az angol Premier League-ben szereplő Aston Villával ért el sikereket, amellyel háromszor hatodik volt a bajnokságban, 2010-ben pedig Ligakupa-finálét játszhatott.     A 2006-ban visszavonult Keane ikonikus alakja az ír labdarúgásnak, a Manchester Uniteddel többek között Bajnokok Ligáját is nyert. Kinevezése mégis meglepetésnek nevezhető, ugyanis 2002 óta kifejezetten rossz viszonyt ápol a szövetséggel, mivel a japán-koreai közös rendezésű világbajnokság előtt amatőrnek nevezte a csapat felkészülését és elhagyta a keretet. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?