Kilencmillió font „talált pénz”

Manchester. A vártnál lényegesen jobb pénzügyi mérlegnek köszönhetően a július 25. és augusztus 4. között rendezett manchesteri Nemzetközösségi Játékok szervezői kilencmillió fontot visszafizetnek a támogatóknak. A sportot felügyelő állami szervezet négy, a városi tanács három, a brit kormány pedig kétmilliót kap.

Manchester. A vártnál lényegesen jobb pénzügyi mérlegnek köszönhetően a július 25. és augusztus 4. között rendezett manchesteri Nemzetközösségi Játékok szervezői kilencmillió fontot visszafizetnek a támogatóknak. A sportot felügyelő állami szervezet négy, a városi tanács három, a brit kormány pedig kétmilliót kap. A jegyek több mint 90 százaléka talált gazdára, így a remélt 10,6 helyett 13,7 milliós volt az ebből származó bevétel. A rendezők azonban kijelentették, hogy nem érdemes a váratlan nyereséget külön hangsúlyozni, mert a 11 napos, 72 ország képviselőit felvonultató viadal előtt – már a 2012-es olimpiai pályázat árnyékában – a létesítmények felújítására horribilis összeget, 170 millió fontot fordítottak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?