Kilenc pontért az ősz végén

<p>Ma este (18.00) a Slovak Sport TV kamerái előtt fogadja a DAC focicsapata a nagymihályiakat a labdarúgó Fortuna Liga 17. fordulójában.</p>

A két csapat eltérő módon készült a mai összecsapásra. A válogatott szünet első felében kemény edzéseket vezérelt védenceinek Tomislav Maric, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője, hogy aztán két nap szabad is beleférjen a játékosoknak múlt hétvégén. A nagymihályiak ellenben pályára léptek a III. ligás Veľké Revištia ellen, és 4:0-ra győztek is a barátságos meccsen. A Fortuna Ligában viszont hadilábon állnak a góllövéssel, 17 találatuknál csak a másik újonc szakolcai csapat lőtt kevesebbet. A Zemplín hullámzó teljesítményt nyújt a bajnokságban, a tizedik helyen álló gárda legutóbb hazai pályán kapott ki a Myjavától (1:2). „Nem lesz könnyű, de minden csak rajtunk múlik. Ha százszázalékos teljesítményt nyújtunk, akkor sikeresek leszünk. Nem szabad, hogy a Nagymihályban elért győzelmünk elaltasson minket” – utalt a DAC honlapjának adott nyilatkozatában az augusztusi mérkőzésre Branislav Ľupták, a dunaszerdahelyiek játékosa. A sárga-kékek akkor sima 3:0-lal jöttek haza keletről (góllövők: Szarka, Sarr és Ľupták), és ilyen eredménnyel most is kiegyeznének. „Szép fociestét akarunk szerezni szurkolóinknak. Revansot akarunk venni a legutolsó, trencséni eredményért, ahol nem jártunk sikerrel. Bízom benne, hogy ismét visszatérünk a győztes útra” – tette hozzá Ľupták. Trencsénben a válogatott szünet előtti meccsen már az 1. percben hátrányba került a DAC, végül pedig 4:1-re győzött a bajnoki listavezető. „Amikor csapatként kapunk ki, de mindenki száz százalékra hajt és jobb az ellenfél, akkor az nem zavar annyira. De most hiányzott belőlünk a tűz, és ez bánt a legjobban” – vallotta be Straka Gábor a fkdac.sk-nak. Az őszi szezon szép befejezése viszont biztos, hogy hajtani fogja a dunaszerdahelyieket a Zemplín ellen. „Úgy gondolom, már nagyon sok pontot szétosztottunk a többi csapatnak, tehát csakis kilenccel lennék elégedett az utolsó három őszi meccsen. Mindenképpen azt szeretném, hogy a plusz-mínusz mutatóban pluszban legyünk” – jegyezte meg a 33 éves középpályás, aki sérülés miatt csak a lelátóról szurkolhat ma társainak. Rajta kívül Maric edző Štepanovskýra és Turňára sem számíthat sérülés miatt a nagymihályiak ellen, Mészáros András pedig a DAC B-csapatának színeiben kapott kiállítása miatt nem léphet pályára, mivel háromhetes eltiltást kapott.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?