Kilenc pont a zsolnaiak előnye

Pozsony. Tömörül az élmezőny a bajnokságban, mivel az első négy csapat közül csak a Petržalka nem tudott nyerni, a többiek pontokat szereztek. Ez azt jelenti, hogy az Inter pontszámban már befogta a ligetieket, a Ružomberok egy pontra megközelítette őket. Ez azonban azt is jelenti, hogy a Žilina 9 pontra növelte előnyét, mivel döntetlenezett Rózsahegyen.

Marián Staš (középen) lőtte a Trenčín-Slovan meccs egyetlen góljátTASR-felvételCsak közepes nívójú játékot hozott az eperjesi összecsapás, a csapatok csak küzdötték a labdarúgást. A hazaiak és a Petržalka is elsősorban a védekezésre fektette a hangsúlyt, nem nagyon igyekeztek előre, különben is nagyon őrizték egymást a játékosok. Szinte alig forogtak veszélyben a kapuk. A három pont sorsa a 47. percben dőlt el, amikor Mati kiharcolt egy labdát, Bubenkóhoz passzolta, és az nehéz szögből a hálóba lőtte. A gól után némileg rákapcsoltak az egyhangúan futballozó vendégek, fölénybe is kerültek, de nem tudtak igazi helyzetbe jutni, Ellenkezőleg a 87. percben Šlahor belőhette volna a második gólt, de Lipčák szögletre hárította a labdát.

Trencsében a meccs nagy részében nem tudtak játékba lendülni a csapatok, a hideg szél nagy mértékben befolyásolta a labdarúgók teljesítményét. A 34. percben Vittek beadása után Sedlák közelről nem tudott eredményes lenni, s az ellentámadásból a hazaiak megszerezték a vezetést: egy hosszan előrevágott labdáért vívott versenyfutásban Staš megelőzte a Slovan védőit, s biztosan lőtt a hálóba. A pozsonyiak pontatlan ellentámadásai nem jártak sikerrel, így a vendéglátók uralták a játékot, lövéseik azonban elkerülték a kaput. A 69. percben Staš mindenkit lefutott, labdája azonban elkerülte a kaput, később Konečný 30 m-es lövését a felső léc állította meg.

Rózsahegyen volt a forduló slágermérkőzése, de a listavezető zsolnaiak csalódást okoztak. Bár az elején voltak helyzetei, nem tudta azokat értékesíteni, elsősorban Varadín lőtt pontatlanul. A szünet utáni havazás jótékonyan hatott a játékosokra, egyre többet forogtak veszélyben a kapuk. Mikuláš és Mintál, illetve Žofčák löketei szálltak kap- mellé. A hajrában a hazaiak beszorították a listavezetőt, a 85. percben egyedül húzott kapura Števko, ám a vendégek hálóőre, Marek Čech szerencsésen avatkozott közbe. Már a rájátszásban jártak a csapatok, amikor Barčík közvetlen közelről hibázott.

Hűvös, télies időben került sor a Púchov–Dubnica összecsapásra. Eleinte a vendéglátók veszélyeztettek többször, lendületüket azonban megtörte Perniš kiállítása. Minden jell arra vallott, hogy döntetlenül végződik a mérkő-zés, de a 48. percben Škripec átadását Belák értékesítette. Utána kétszer is egyenlíthetett volna a vendégcsapat, ám Bernady kapus mindig a helyén volt. A hajrában nagyszerű szólót mutatott be Jambor, egyéni alakítását azonban nem tudta befejezni, illetve mentettek a védők.

A bajnokság állása:

1. Žilina 25 15 5 5 41:25 50

2. Petržalka 25 10 11 4 43:27 41

3. Inter 25 11 8 6 39:26 41

4. Ružomberok 25 11 7 7 34:23 40

5. Púchov 25 10 7 8 30:25 37

6. Trenčín 25 10 7 8 31:33 37

7. Slovan 25 9 8 8 29:26 35

8. Prešov 25 5 6 14 25:41 21

9. Dubnica 25 4 7 14 22:39 19

10. FC Košice 25 2 10 13 18:47 16A góllövőlista állása – 12 gólos: Perniš (Púchov), Mintál (Žilina), Benčík (Petržalka), 9 gólos: Reiter (Žilina), Oravec (Ružomberok), Drobňák (Inter), Vittek (Slovan).- A következő forduló párosítása: Trenčín–Inter, Slovan–Dubnica, Petržalka–Púchov, Žilina–Prešov, FC Košice–Ružomberok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?