Egy utolsó lépés kell a Slovannak a Bajnokok Ligájához

weiss

Saját közönsége előtt juthat a Bajnokok Ligája főtáblájára a Slovan labdarúgócsapata, amely szerdán 21 órakor a dán bajnok Midtjyllandot fogadja.

A Bajnokok Ligája 1992-es indulása óta három szlovák csapat jutott el a csoportkörig: az 1997/98-as szezonban a kassaiak, a 2005/2006-os szezonban az Artmedia, majd 2010/11-ben a zsolnaiak. A Slovan lehet a negyedik csapat, amelynek sikerül a bravúr, ezúttal viszont már egy megreformált Bajnokok Ligájában, ahol a csoportkör helyett egy nagy csoportban, nyolc különböző ellenféllel játszhat nyolc meccset egy főtáblás együttes.

A dániai első mérkőzésen igazságos 1:1 született, César Blackman 59. percben szerzett góljára húsz perccel később válaszoltak a hazaiak. A párharc továbbra is kétesélyes – az első meccsnek voltak olyan szakaszai, amikor a Slovan dominált, másrészt volt, hogy a pozsonyiak percekre beszorultak saját kapujuk elé.

Ezúttal a telt ház is hajthatja az égszínkékeket előre. Már napokkal korábban eldőlt, hogy több mint 20 ezren lesznek ott a stadionban. „Mindenki nekünk szurkol, ezt érezzük mi is és a szurkolók is. Egy kávéra nem tudok elmenni anélkül, hogy ne állítanának le beszélgetni, fotózkodni. Nagy a várakozás, nagy a szenvedély, de nekem edzőként tiszta fejjel kell hozzállnom a meccshez – mondta idősebb Vladimír Weiss a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. – Nem úgy állok hozzá, hogy ez lesz az évtized mérkőzése. Úgy állok hozzá, mint lehetőséghez, hogy valóra váltsam az ígéretet, miszerint egy nap itt játszhatunk a Barcelona vagy a Real Madrid ellen. De persze a Midtjylland is hasonlókról álmodik.”

A dán együttes a Slovannal ellentétben már kétszer szerepelt BL-főtáblán, legutóbb a 2020/21-es kiírásban, amikor nyeretlenül esett ki, de a Liverpool ellen elért egy bravúros döntetlent. „Tele vannak remek képességű, modern futballistával. Fizikailag ők a jobbak, de nem ez dönti el a meccset. Mi ezt képesek vagyunk ellensúlyozni a rutinunkkal, a szurkolóink segítségével és az érzelmekkel” – vélekedett Weiss. A tréner megerősítette, hogy a sérült Sharani és Pauschek kivételével mindenki a rendelkezésére fog állni a sorsdöntő találkozón. Weiss egyszer már átélt egy végletekig kiélezett mérkőzést a BL kapujában: 2005-ben az Artmedia az irányítása alatt  végül büntetőkkel győzte le a Partizan Beogradot.

A mérkőzés játékvezetője a német Stieler lesz, a találkozót a Nova Sport 6 és a magyar Sport 1 élőben közvetíti. A párharc vesztese az EL főtáblájára kerül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?