Kikapott Somorja és Rimaszombat is

Rimaszombat |

<p>A rimaszombatiak 1:0-ra kikaptak hazai pályán a liptószentmiklósiaktól a II. labdarúgóliga keleti csoportjában. A somorjai csapat is megbotlott,</p>

„Ez nagyon gyenge valami” A rimaszombatiak 1:0-ra kikaptak hazai pályán a liptószentmiklósiaktól a II. labdarúgóliga keleti csoportjában. 
A meccs egyetlen találata egy öngól volt, Gerec lapos beadását a felszabadítani akaró Vasilko csak a hálóba tudta vágni (a hivatalos meccsjegyzőkönyv végül Gerecet tüntette fel góllövőnek). A gyenge színvonalú meccsen a gólon kívül összesen három kapura tartó lövést láthattak a nézők, kettőt liptói, egyet rimaszombati részről.  INTERJÚ CSÁNYI CSABA VEZETŐEDZŐVEL
A találkozó után a győztes csapatot irányító Jozef Majoroš (akinek irányítása alatt a liptóiak három meccsből háromszor nyertek) is elismerte, csak az eredménnyel elégedett, ő maga is többet vár a csapatától, s a nézőknek valószínűleg nem tetszett a játék. Nem is tévedett. 
Az a 225 néző, aki kilátogatott a mérkőzésre, inkább régi emlékek felidézésével töltötte az időt („Emlékszel, amikor egy vasárnap délelőtti tévés meccsen Laco Molnár a sárban hempergett?” „És amikor Orabinec góljával legyőztük a Sampdoriát?”), esetleg más városok sikertelenségével próbálta biztatni magát („Beszterce sem játszik semmit, pedig kerületi város!”), de olykor kénytelenek voltak a pályára is nézni. Az ott történteket pedig egyikük velősen így foglalta össze: „Ez nagyon gyenge valami.” Botlottak a somorjaiak, de maradtak az élen Az élvonalba igyekvő szakolcaiak jó taktikával, magabiztos játékkal győzték le 2:0-ra az őszi idény leggyengébb teljesítményét nyújtósomorjaiakat a II. liga nyugati csoportjának 11. fordulójában a Pomléban. A hazaiak ezzel elveszítették veretlenségüket. 

A forduló, sokak szerint az őszi szezon slágermérkőzését a jelen lévő nézőkön kívül még több százezren láthatták, ugyanis a Fluminense házi TV-csatornája élőben közvetítette az éllovas és a trónkövetelő találkozóját. 
Sok örömben azonban nem volt részük sem a brazil, sem pedig a csallóközi szurkolóknak, mert Jozef Kostelník, a szakolcaiak edzője hatásos taktikával rukkolt elő: egészpályás letámadást vezényelt, amellyel nem adtak teret, szinte még levegőt sem a hazaiaknak, akik a gyakori ütközések miatt nem tudták érvényesíteni kombinációs készségeiket. Ráadásul a számukra szokatlan helyzetekben feltűnően sokszor adták el a labdát. 
Mégis vezethettek volna, de a 20. percben az egyedül kapura törő Lucas addig méregette a kaput, amíg Švrček utolérte, és szabályos becsúszással szögletre mentett. Nem sokáig késett a vendégek válasza, akik négy perccel később hintába ültették a megzavarodott hazai védőket, és az ötösnél árválkodó Šebesta a hálóba belsőzött – 0:1. Az első félóra végén pedig ugyanő hasonló akció végén használta ki az újabb somorjai rövidzárlatot – 0:2. Ebben a játékrészben különösen feltűnt a sérült Mezovský hiánya, aki rendszerint jól védekezik, és játékmesterként is kiválóan dirigál. Ezeket az erényeket azonban társai közül ezúttal senki sem csillogtatta meg. 
Szünet után a szakolcaiak okos labdatartással, többször viszont szabálytalanságokkal és időhúzással igyekeztekőrizniazelőnyüket,amely legalábbis csökkenhetett volna, mert a 68. percben Neoveský fegyelmezetlenségét követően (sípszó után rúgta el a labdát, emiatt megkapta második sárga lapját) emberhátrányba kerültek a vendégek, a felsőcsallóköziek pedig végső rohamra indultak. Két perc múlva az őrizetlenül hagyott Čemba hét méterről gyatrán mellé emelt, majd Lucas lapos lövése a jobb alsó kapufáról pattant az alapvonalon túlra. Ezzel az éllovas el is lőtte összes aznapi puskaporát. Meddő támadgatásnál többre már nem futotta ötlettárukból. 
Mike Keeney a mérkőzést követően megérdemeltnek nevezte a kiváló és tapasztalt játékosok alkotta, a kupasikerektől is feltüzelt ellenfél (legutóbb a Podbrezovát búcsúztatták) győzelmét, akik a dióspatonyi származású Szőcs László leigazolásával tovább erősödtek. „Úgynevezett hatpontos mérkőzésen különösen fájó a vereség, de azért nem esünk kétségbe. Hajtunk tovább, hiszen továbbra is mi vagyunk az éllovasok a II. liga nyugati csoportjában” – nyilatkozta lapunknak a somorjai kék-fehérek vezetőedzője, akik a tévéközvetítés miatt a Pomléban ezúttal a Fluminense pirosfehérzöld csíkos mezében léptek pályára.  (Bőd Titanilla, Szilvássy József) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?