Kikapott otthon a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Hazai pályán 1:0-ra kikapott a DAC a Spartak Myjavától a labdarúgó Fortuna Liga 9. fordulójában.</p>

A mérkőzés előtt Szarka Ákos átvette az elmúlt hónap legjobb játékosának járó díjat, illetve az augusztus legszebb góljáért járó futballcipőt. A díjazott aktívan kezdte a meccset, a 3. percben keményen ment a labda után a 16-osban, és ütközött a vendégek kapusával. Solničkát hosszan ápolták, de nem tudott visszajönni, le kellett cserélni.  A 13. percben Sarr kapásból ballal óriási kapufát lőtt, ha az bemegy, ez is sikerrel pályázhatott volna a hónap góljára. Fortuna ligás viszonyokhoz képest nagyon jó iramú volt a meccs, mindkét csapat jó tempót diktált. A 25. percben Pačinda, a 32.-ben Ljubicic lőtt a kapu fölé. A félidő végén a Myjava több jó kontrát is vezetett, Daniel azonban jó helyzetben későn reagált. A 43. percben mégis vezetést szereztek a vendégek: Pekár beívelt szabadrúgására Sládek érkezett, és a felső sarokba fejelt - 0:1. Hogy a DAC védelme mit csinált, arra bizonyára Tomislav Maric vezetőedző is kíváncsi lenne, mert a sárga-kékek teljesen egyedül hagyták fejelni a myjavai csatárt. A félidőben le kellett vinni a sérült Szarkát, helyette Polievka állt be. Elkezdett esni az eső, de a hazaiak köszönetet mondhattak a csúszós talajnak, mert az 51. pecben Daniel lapos beadásánál Kolárnak csak be kellett volna passzonia a labdát az üres kapuba, de elcsúszott. A DAC próbált volna egyenlíteni, voltak is jó lövései, Ljubicic bombáját Hruška kiütötte. Aztán Ľupták, majd újra Ljubicic lövése kerülte el a kaput. Eközben a vendégek sem tétlenkedtek, néhányszor zavarba hozták a hazai védelmet. Maric edző pályára küldte a fiatal Černákot, éppen rajta pattant meg Pačinda jó lövése. Az eső egyre jobban szakadt, a játékosok sokat csúszkáltak. A 84. percben Ljubicic lövése vágódott le. Beívelésekkel próbálkozott a DAC, de nem volt szerencséje. Maric a végére ismét Asanovicot hozta be, aki a sorfalba lőtt egy szabadrúgást. A Myjava megnyerte a mérkőzést, ezzel már öt meccs óta veretlen. A DAC sorozatban másodszor kapott ki, ez volt a második hazai veresége a szezonban. A csapatra nehéz sorozat vár, következő öt bajnokiját idegenben játssza. Legközelebb kedden délután Szakolcán lépnek pályára a sárga-kékek. DAC-Myjava 0:1 (0:1)Góllövő: Sládek (43.).Sárga lap: Michalík, Brašeň, ill. Banovič, Daniel, Sládek.Játékvezető: Očenáš, 4217 néző.DAC: Tujvel - Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Sarr, Ljubicic, Straka (71. Černák), Pačinda (88. Asanovic) - B. Ľupták, Szarka (46. Polievka).MYJAVA: Solnička (6. Hruška) - Beňo, Marček, Banovič, Chovanec (46. Karlík) - Kóňa - Daniel, Bilovský, Š. Pekár, Kolár - Sládek (83. Škutka).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?