Kikapott a DAC Nagyszombatban

<p>Pačinda góljával ugyan vezetett, végül mégis 2:1-re kikapott a DAC Nagyszombatban a labdarúgó Fortuna Liga 2. fordulójában.</p>

A dunaszerdahelyiek és a nagyszombatiak összecsapása az egyik legpikánsabb rangadó a szlovák bajnokságban. Hogy a Spartak-drukkerek úgy nagyjából mit gondolnak a kisebbségekről és a magyarokról, azt elárulta a meccs előtt a stadionban szóló rapdal is, amely a Spartak viszonyát az ellenfelekkel így írta le: "Mi egy állam vagyunk, ti pedig a kisebbségek".(Mert a "Trenčín"-re rímel az, hogy "menšín"). A meccs alatt felhangzott néhány magyarellenes rigmus is a hazai táborból.

Az első fordulóban mindkét csapat remizett, a Trnava Podbrezován játszott 1:1-et, ám a DAC döntetlenje győzelemmel ért fel, hiszen Zsolnán a hosszabbításban mentett pontot 2:0-s hátrányból. "Ott folytatni Nagyszombatban, ahol Zsolnán abbahagytuk" - ezt várta Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője a mérkőzéstől.

Úgy tűnt, vágyai teljesülnek, a DAC szerzett vezetést a 13. percben, amikor Štepanovský bátran előretört középen, jó cselek után kitette a labdát a bal szélre Pačindának, aki laposan a hálóba lőtt - 0:1. A Spartak azonban húsz percen belül fordított: előbb Eder egy beadás után fejjel egyenlített - 1:1, majd a Vida szabálytalanságáért megítélt büntetőt Paukner értékesítette esélyt sem adva Tofiloszkinak - 2:1.

A DAC-nak támadásban voltak jó momentumai, de védelemben túl sok volt az egyéni hiba. Egyszer Tofiloszki is ráijesztett a DAC-táborra, amikor egy távoli lövés után kiejtette a labdát, de még a gólvonal előtt elkapta. A játékvezető ténykedésével sem voltak kibékülve a sárga-kékek, Pavlík ítéletei a szabálytalanságoknál elég tendenciózusnak tűntek.

A meccs tempójára nem lehetett panasz, a DAC nem adta fel, a Trnava pedig nem elégedett meg az egygólos előnnyel. Gagnonnak több veszélyes helyzete is volt, de Tofiloszki remekül zárta a szöget. Öt perccel a lefújás előtt egyenlíthetett volna a DAC, de a kapu előtti kavarodásban többen nem találták el a labdát.

A DAC így elvesztette a mérkőzést, a következő fordulóban pedig ideiglenes otthonában, Szencen fogadja a Myjavát. Azt a meccset augusztus 2-án, kedden játsszák.

Spartak Trnava - DAC 2:1 (2:1)
Góllövők: Eder (18.), Paukner (33.), ill. Pačinda (13.).
Sárga lap: Eder, Mikovič,- ill. Michalík, Pačinda, Huk, Ljubicic, Polievka.
Játékvezető: Pavlík, 6193 néző.
TRNAVA: Jakubech - Kadlec, Hladík, Greššák, Horník - Gagnon, Oravec (57. Sloboda), Jirka, Košťál (46. Mikovič)- Eder, Paukner (72. Tambe).
DAC:  Tofiloszki - Štepanovský, Michalík, Kwin, Németh Zs. - Vida (57. Polievka), Ljubicic, Huk (46. Černák), Pačinda - Ľupták - Sabala (82. Sabler).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?