Kikapott a DAC, de magyarul szállt az ének a Slovan stadionja fölött

Pozsony |

<p>A Slovan labdarúgócsapata 2:1-re legyőzte a DAC-ot a labdarúgó Corgoň Liga 23. fordulójában, a több száz vendégszurkoló azonban így is éltette csapatát a meccs végén. A kiürülő Pasienky-stadion fölött messzire szállt a &bdquo;Micsoda álom, micsoda mámor&rdquo;.</p>

A tavasszal még veretlen csapatok összecsapásán a Slovan volt a jobb: Dušan Galis és Jozef Valovič együttese az első félidőben több tiszta ziccert is elhibázott, s a DAC kapujában Pavol Penksa is óriási formában védett. A dunaszerdahelyi védelemben most sok volt a lyuk, Soumah és Peltier „etette” rendesen a sárga-kékek hátvédjeit. Mégsem a százszázalékos gólhelyzetekből, hanem egy viszonylag ártatlan szituációból szerezte meg a Slovan a vezetést a félidő utolsó percében: a DAC az ellenfél térfelén feleslegesen kirúgta az oldalvonalon túlra a labdát (Radványi Miklós vezetőedző fogta is a fejét), a Slovan villámgyorsan indult, s az akció végén a labda Vittek lábáról a hálóba pattant – 1:0.
A szünet után valamivel bátrabban futballoztak a dunaszerdahelyiek, de továbbra is a bajnok irányított, s az 54. percben egy szöglet után Vittek Gorositóhoz passzolt, aki közelről nem hibázott – 2:0.
A hazaiak ezután visszavettek a tempóból – a meccs helyenként kezdett álmosító lenni, még ha a DAC próbálkozott is egy-két távoli lövéssel. A derbire egyébként a vártnál kevesebb, 3700 szurkoló váltott jegyet, a hazai tábor elég langyos volt, a dunaszerdahelyi különítmény azonban kitett magáért. Már a meccs elején szégyenbe hozták a hazaiakat, amikor skandálásukkal elnyomták a nyolcvanas évekből leporolt Slovan-dalt, amit a hazai drukkerek unottan hallgattak, s a mintegy ötszáz dunaszerdahelyi drukker aztán az egész meccs alatt szinte szünet nélkül szurkolt, énekelt.
Az utolsó percben pedig gólt is kiálthattak – Darijo Kristo volt eredményes, aki a sárga-kékek legjobbja volt a pályán – 2:1.
A pálmát azonban egyértelműen a szurkolók vitték el: a vesztes mérkőzés után is odahívták a korláthoz a játékosokat, először pacsiztak velük, majd elénekelték a DAC-tábor repertoárjának legnagyobb slágerét, a megunhatatlan „Micsoda álom, micsoda mámor” kezdetű dalt.
„Úgy ünnepeltek minket a meccs után, mintha nyertünk volna. Fantasztikus érzés” – nyilatkozta Peter Majerník, a sárga-kékek csapatkapitánya a szurkolásról.
A DAC ugyan elvesztette tavaszi veretlenségét, de abban mindenki egyetértett, a kiesés ellen harcoló dunaszerdahelyieknek nem az éllovas ellen kell pontot szerezniük. A vendégcsapatnál a vereség ellenére sem volt pánikhangulat. Ahogy Radványi Miklós vezetőedző is mondta: „A Slovan ma jobb volt, de megyünk tovább!”

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?