Kifogott rajta a rúdugrás

<p>Ifj. Révész Ferenc tízpróbázó. Tavaly junior bajnok lett, s idén ugyanezt szerette volna elérni. Megspékelve egy jó eredménnyel. Egyik sem sikerült neki, hiszen csak második lett a versenyben, s az elért eredménye (5416 pont) is csak kilenc számból született. A rúdugrásért egyetlen pontot sem kapott a besztercebányai Dukla ipolysági atlétája. A versenyről kérdeztem.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Mi történt rúdugrás közben? Úgy tudom, ez a szám az erősségei közé tartozik, mégsem tudott megbirkózni vele.

Alábecsültem, nem jött össze. A többiek 190 centin kezdtek, én a 330-at választottam. Nem volt túl magas, hiszen egyéni csúcsommal már a négy méter közelében járok, fedett pályán túl is szárnyaltam ezt a határt. Más, keményebb rúddal próbálkoztam, nem is összpontosítottam kellőképpen. Azt gondoltam, akkor is kijön a lépés.

És nem jött ki, hiszen egyszer sem vitte át az alapmagasságot. Ez hatalmas sokk lehetett. Honnan vett lelki erőt a folytatáshoz?

Utána már csak az volt a célom, hogy befejezzem a versenyt. Már az első napon megsérültem, hatalmas ellenszél volt 100 méteren, ami szintén rontotta az eredményeket. Másnap meg jött a szerencsétlen rúdugrás. Én nemcsak nyerni akartam, hanem jó összesített pontszámra is számítottam. Aztán a gerelyhajításban megsérült a könyököm is. Alig vártam már, hogy vége legyen.

De még hátra volt az utolsó szám, az 1500 méteres síkfutás.

Edzőm. Pavel Ďuroš azt mondta, van még esély arra, hogy kilenc számból megnyerhetem a tízpróbát. Végül nem sikerült, de nem sok hiányzott hozzá, mindössze nyolc másodperc. Negyvennyolc másodperccel futottam jobb időt, mint a győztes. Az én elsőségemhez ötvenhat másodpercet kellett volna rávernem ellenfelemre.

Végül csak 109 ponttal maradt le a nyitrai Bartoň mögött. Ez is jelzi, hatalmas potenciált rejt magában. Mit lehet ezzel kezdeni?

Nem tudok mást tenni, mint még keményebben edzeni. És minél jobb eredményre törekedni. Jelenleg a 7050 pont elérése a célom, azzal már ki lehet jutni a jövő évi junior E-re.

Hogyan zárta le magában a nagyszombati balszerencsés szereplést?

Még fel sem fogtam. De azért elviselem. Biztosan jó motiváció lesz a jövő évre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?