Kiestek az eperjesiek

<p>Ki-ki meccsen dőlt el a kiesés sorsa a labdarúgó Corgoň Liga 2012/13-as idényének utolsó fordulójában, a nagyszombatiak idegenben 1:0-ra legyőzték az eperjesieket, így a Tatran tizenegy év után búcsúzott az élvonaltól. A pozsonyi Slovan már két körrel a zárás előtt bebiztosította bajnoki címét.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A sorsdöntő kiesési rangadón az eperjesieknek a döntetlen is elég lett volna a bennmaradáshoz, míg a nagyszombatiaknak mindenképpen nyerniük kellett. A meccset eldöntő gól tizenegyesből esett, miután Kolbas lerántotta Schranzot, ráadásul a magyar Vad II bíró kiállította a vétkest. A büntetőt a 23 esztendős Vlasko lőtte, aki megőrizte hidegvérét, és panenkásan a kapu közepébe emelt. Ezután elkeseredetten támadtak a keletiek, de nem tudtak kiegyenlíteni.

Favorithoz méltóan

Rászolgált az elsőségre a Slovan, az égszínkékek sokáig simán meneteltek, és ha a bajnokság hajrájában nem torpannak meg (Trenčín 1:4, Ružomberok 2:2, Banská Bystrica 0:1), akkor a négy pontnál lényegesen többel előzték volna meg a második Senicát. Jó húzásnak bizonyult, hogy Samuel Slovákot nevezték ki vezetőedzőnek (a 3. forduló után váltotta Vladimír Weisst), a 37 éves tréner bajnoki aranyéremmel és kupagyőzelemmel zárta első szezonját a kispadon.

A szezon furcsaságai

Tizenhat találattal David Depetris lett a gólkirály, a dolog szépséghibája, hogy a trencséniek őszi mesterlövésze januártól a török második vonalban játszó Rizesporban rúgja a labdát. Hogy a Corgoň Ligában hiányoznak a gólgyárosok, azt az is bizonyítja, hogy a második helyen a kassai Dávid Škutka végzett a rangsorban, aki tavasztól már a prágai Slaviát erősíti.

Felesleges edzőcserék

Hat csapatnál történt az idény közben edzőváltás, a prímet a nagyszombatiak és az eperjesiek vitték, ahol három szakvezetőt is elfogyasztottak. Az idény előtt bajnokesélyesnek tartott Spartaknál Pavel Hoftych kezdte a szezont, Peter Zelenský folytatta, a bajnoki hajrára pedig jött Vladimír Ekhardt. A Tatrannál a bolgár Angel Cservenkovot még az ősszel Ladislav Totkovič váltotta fel, akit azután menesztettek, hogy két idegenbeli bajnokin négy pontot szerzett. Azután megmentőnek érkezett a tapasztalt Jozef Bubenko. De ő sem tudott csodát tenni, sőt vele esett ki a gárda.

Az idény meglepetése

Egyértelműen az újonc Spartak Myjava szereplése számít a legkellemesebb meglepetésnek. Senki sem számított arra, hogy a sokak által előre leírt Ladislav Hudec vezette erdőháti alakulat negyedikként ér célba. Nem csoda, hogy hároméves szerződéshosszabbítást kínálnak a pozsonyi trénernek.

Európa Liga-szereplők

Zsinórban harmadszor kvalifikálta magát az Európa Liga-selejtezőbe a Senica, ezért meglepő, hogy nem újítanak szerződést a januárban Somorjáról érkezett Vladimír Koník edzővel. Harmadikként ért célba a trencséni együttes, amelynél Adrián Guľa kiváló munkát végzett. Nagy csalódás a címvédő zsolnaiak hetedik helyezése, de mivel a Szlovák Kupában a döntőig jutottak, így ők is indulhatnak az EL-selejtezőben – immár Guľa irányításával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?