Kiért mennyit fizettek?

Pozsony. Több érdekes adat látott napvilágot a pozsonyi Slovan labdarúgóklub hétfői taggyűlésén. Miroslav Králik, az igazgatótanács elnöke költségvetési és játékosvásárlási összegeket is megemlített. Az 1998/99-es idény előtt az égszínkékek 58 millió koronát fordítottak labdarúgókra.

Pozsony. Több érdekes adat látott napvilágot a pozsonyi Slovan labdarúgóklub hétfői taggyűlésén. Miroslav Králik, az igazgatótanács elnöke költségvetési és játékosvásárlási összegeket is megemlített. Az 1998/99-es idény előtt az égszínkékek 58 millió koronát fordítottak labdarúgókra.

Kilencvennyolc nyarán Pozsonyba igazolt Stanislav Varga, Milan Timko, Tibor Jančula, Jozef Majoroš, Norbert Hrnčár és Miroslav Kriss. Ekkoriban a klub költségvetése 144 millió korona volt, aminek közel felét az üzemelési költségek emésztették fel. Játékoseladásból ekkor a Slovan csak 4 milliót szerzett.

Egy évvel később, 1999-ben a klub költségvetése 84 millióra apadt, ám Tomaschek, König, Hornyák, Antalovič, Novák, Hollý, Höger és Mužlay eladásából 50,3 milliós bevételhez jutott. Erősítésre ebben az időszakban csak négymillió koronát fordítottak.

Kétezer nyarán a Slovan Stanislav Vargát 650 ezer fontért (akkori áron 45,5 millió korona) engedte el az angol Sunderlandbe. Távozott Fabuľa, Majoroš és Boriszenko is. A taggyűlésen elhangzottak szerint ebből összesen 66 milliót zsebelt be a Slovan. Voltaképpen ez volt a költségvetési alap a 2000/2001-es idényre.

Közben télen Igor Bališ a West Bromwich Albionba, Milan Timko a török Kocaelisporba igazolt. Értük 16,1 millió koronát kapott a fővárosi klub, amely megvásárolta Kelement, Bednárt, Onofrejt, Tittelt, Nečast, Slovákot és Damjanovicit, összesen 10,5 millió koronáért.

Az idén nyáron 25,4 millió koronát ért a Slovan-vásárlás. Ennyit fizetett a klub Petrušért, Ujlakyért, Obžeráért, Mojicsért, Klestjanért, Proléért és Cifraničért együttvéve.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?