Kibújt a szög a gyepből

<p>Váratlan feltámadást produkált a Diósgyőr, váratlanul került elő vasszög a gyepből a Panchóban. Szkeccsek a labdarúgó NB I. 12. fordulójából.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A szünetben még 3:0-ra vezetett Diósgyőrben a Dunaújváros, a második félidőben azonban megtáltosodtak a hazaiak, és végül pontot mentettek (3:3). Mindezt úgy, hogy a DVTK a 14. perctől kezdve tíz emberrel játszott. Nem először születik ilyen váratlan eredmény Tomiszlav Szivics meccsén, tavaly áprilisban a szerb származású edző akkori csapata, a Paks fordított háromgólos hátrányból Győrben.

„Az én terepem az ilyen helyzet, érzem, mit kell ilyenkor mondani” – értékelte a látottakat Szivics. Kiváló pszichológiai érzék! Tegyük hozzá, hogy a DVTK-stadionjában egy gól büntetőből esett, a maradék öt pedig szöglet után. Feltűnő volt a dunaújvárosi focisták dekoncentrációja: a második félidőben bohózatba illő módon hagyták ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, a DVTK első gólja előtt pedig elfelejtkeztek a diósgyőri Bacsa Patrikról, a hazaiak centere két méterről passzolt a kapuba, miközben a legközelebbi vendégvédő öt méterre sétálgatott tőle (minderre a 47. percben, azaz a második félidő legelején került sor). A vége aztán 3:3 lett, azt pedig még a mérkőzés után sem firtatta senki, hogy a DVTK harmadik találatánál elhagyta-e a labda a gólvonalat, avagy nem. (Furcsa.) Pedig az eset nem tűnt egyértelműnek.

Pécsen is borult a papírforma, a hazaiak 2:1-re kikaptak a Pápától – miután lőttek három kapufát. „A felettem lévő emberek közül többen is gyaláztak, mondván, hogy miattam jutott oda a Pécs, ahol most van. Kikérem magamnak, a tulajdonosra bízom, döntse el, igazuk van-e a bekiabálóknak” – mondta a lefújás után Véber György, így alighanem sűrű napok várnak a pécsiekre, akik az utolsó öt tétmérkőzésük közül egyet sem tudtak megnyerni.

Furcsaságok történtek a Puskás Arénában is: az 58. percben egy vasszög került elő a gyepből (feltehetően a vízelvezető-rendszerből származott), ami miatt állt a játék. Egyébként még egy éve sincs, hogy felavatták a stadiont. (Az MTK amúgy 1:0-ra verte a Puskást, a kék-fehér csapat zsinórban a 11. tétmeccsét is megnyerte).

Ami pedig a listavezető Videotont illeti, a csapat a Debrecen elleni rangadó elveszítése után visszatért a győztes útra, ráadásul a Paks elleni meccs 94. percében Nemanja Nikolics 40 méterről gurított az ellenfél üresen maradt kapujába. Okos megoldás volt!

Két edzőváltásra is sor került múlt héten. Először Szombathelyen történt csere, menesztették Artner Tamást, aki azon nyomban kijelentette, hogy a rossz szereplés (15. hely) oka, hogy a Haladás vezetői nyáron a fél kezdőcsapatot elengedték, és a játékosok helyére nem érkezett megfelelő utánpótlás. Artnert az a Szentes Lázár váltotta, aki a 2001/02-es szezonban már volt a Haladás edzője – a szombathelyiek akkor kiestek az élvonalból… Hogy nem lehet valami rózsás a hangulat a klubnál, arról árulkodik Halmosi Péter, a 35 éves csapatkapitány nyilatkozata is. „Inkább nem mondom el a véleményemet az edzőváltásról, mert akkor engem is kirúgnak” – mondta a focista. Evezzünk békésebb vizekre, a XIX. kerületbe, ahol ugyancsak a klub egy korábbi trénere, a kispesti kispadról 2010-ben felálló Csábi József lett az új edző. Csábi egy hete még a Nyíregyházát irányította.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?