Kibérelték a TIBI-kupát a felsőkirályiak

kfctibi

Zsinórban negyedszer gyűjtötte be a TIBI-kupát a felsőkirályiak csapata, amely drámai csatában győzte le a Mojmírovce együttesét a népszerű futballtorna immár huszonkettedik felvonása fináléjában.

A Vág-parti járási központ sportcsarnokában 12 futballcsapat küzdött a trófeáért, a járási terembajnoki címért, az egyéni díjakért. A hagyományoknak megfelelően a legtöbb együttes, szám szerint nyolc a Vágsellyei járást képviselte. A járások határain átnyúló regionális focibarátságot a felsőszeliek és a pusztakürtiek (Galántai járás), a jattóiak (Érsekújvári járás), valamint a Mojmírovce (Nyitrai járás) alakulatának részvétele juttatta kifejezésre. A kollektívák a régióbajnokságokban (VI., VII. és a VIII. ligában) küzdenek a pontokért, a vágsellyei idősebb ifik pedig a korosztályos III. ligában tabellaelsőként zártak ősszel.

A három négytagú csoportban a kollektívák körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat. A viadal különlegessége, hogy a csoportból mindegyik csapat továbbjutott, a nyolcaddöntők után kieséses rendszerben zajlott a megmérettetés. Egy további érdekesség: a kollektívák mezében az igazolt játékosok mellett két-két erősítésként kiszemelt futballista is pályára léphetett. Alighanem ennek a kitételnek köszönhetően végzett az élen a felsőkirályiak gárdája. Ugyanis mezükben a gólerős Kotlár fivérek, Radovan és Thomas vitték a prímet. Ugyan mindkettő a klub saját nevelése, de Radovan jelenleg a III. ligás vágsellyeiek, Thomas pedig a honi második vonalban játszó Malženice futballistája. Kotlárék egyébként remek teljesítménnyel 9-9 találattal járultak hozzá a tornaelső diadalához. Produkciójukat minősíti, hogy a legjobb mezőnyjátékosnak és a gólkirálynak járó különdíjjal távoztak a rendezvényről. A felsőkirályiak egyetlen skalpjával a pusztakürtiek dicsekedhetnek, akik a csoportmeccsen fektették két vállra a későbbi győztest. Az izgalmakban, fordulatokban bővelkedő fináléban már 4:2-re vezettek a felsőkirályiak, de ellenfelük egyenlített. Az utolsó percben Radovan Kotlár gólja döntött a győztesről.

„Mindenki szóhoz jutott, három négyes váltotta egymást a pályán. Az elődöntőből büntetőkkel jutottunk a fináléba. A döntőben szerencsénk volt, a drámai végjáték döntött a javunkra. Örülök, hogy sikerünkkel örömet szereztünk szurkolóinknak, buzdításuk szárnyakat adott a fiúknak” – fogalmazott a győztes párharc után ifj. Ladislav Kokeš, a felsőkirályiak edzője. „Telt ház, színvonalas, izgalmas találkozók jellemezték hagyományos rendezvényünket, mely ismét a labdarúgás ünnepe volt térségünkben” – ecsetelte benyomásait a főtámogató Tibor Rábek, a kupanévadó vállalkozás tulajdonosa. A finálét megelőző tombolában tizenöt értékes díj talált gazdára.

Érdekes

XXII. TIBI-kupa

Csoportmérkőzések – A csoport: Močenok–Tešedíkovo 7:2, Mojmírovce–Hájske 5:2, Močenok–Hájske 4:1, Mojmírovce–Tešedíkovo 5:2, Tešedíkovo–Hájske 2:5. Mojmírovce–Močenok 3:3.

B csoport: Pusté Sady–Žihárec 1:1, Horná Kráľová–Veče 5:3, Pusté Sady–Veča 5:3, Horná Kráľová–Žihárec 3:0, Žihárec–Veča 2:2, Horná Kráľová–Pusté Sady 2:4.

C csoport: Šaľa dorast–Trnovec nad Váhom 0:0, Horné Saliby–Jatov 5:0, Šaľa dorast–Jatov 4:0, Horné Saliby–Trnovec nad Váhom 1:2, Trnovec nad Váhom–Jatov 10:1, Horné Saliby–Šaľa dorast 3:1.

Nyolcaddöntők: Horná Kráľová–Tešedíkovo 9:1, Žihárec–Jatov 7:4, Horné Saliby–Veča 4:4 – büntetőkkel: 3:1, Hájske–Šaľa dorast 2:7.

Negyeddöntők: Močenok–Žihárec 4:1, Trnovec nad Váhom–Horná Kráľová 4:6, Mojmírovce–Horné Saliby 5:1, Pusté Sady–Šaľa dorast 2:3.

Elődöntők: Močenok–Horná Kráľová 3:3 – büntetőkkel: 6:7, Mojmírovce–Šaľa dorast 1:0.

Mérkőzés a 3. helyért: Močenok–Šaľa dorast 2:5, g.: Hutaj, Keszely, ill. Devát, Krajčovič, Matušica, Kádár, Lenárt.

Döntő: Horná Kráľová–Mojmírovce 5:4, g.: D. Rábek 2, Ch. Rábek, T. Kotlár, R. Kotlár, ill. Sámel 2, Polc, Blunár. 

Különdijak – a legjobb kapus: Peter Urbánek (Mojmirovce); a legjobb mezőnyjátékos: Thomas Kotlár; a legjobb góllövő: Radovan Kotlár (9 gól, mindkettő Horná Kráľová).

A XXII. TIBI-kupa álomcsapata: Juraj Barta (Horná Kráľová)–Richad Lenárt, Timotej Matušica (mindkettő Šaľa, ifik), Norbert Keszely (Močenok), Peter Hrebík (Mojmírovce).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?