Kialakult az új Galánta–Vágsellye VII. fociliga 16 tagú mezőnye

Galánta |

<div>A Galántai, valamint a Nyitra&ndash;Vágsellye&ndash;Aranyosmaróti Területi Futballszövetség szervezésében Galantsko&ndash;Šalianska VII. liga (Galánta&ndash;Vágsellye VII. liga) néven közös, tizenhat csapatos bajnokság indul a 2017/2018-as évadban. A két területi szövetség illetékesei nyolc-nyolc helyet biztosítottak járásuk képviselőinek a. A jelentkezések jóváhagyását követően kialakult a VII. liga összetétele.&nbsp;</div>

Gáň, Galanta-Hody, Jánovce, Veľké Úľany, Veľký Grob, Kráľov Brod, Dolné Saliby B és Horné Saliby B alkotja a mezőny galántai felét. A vágsellyei rész csapatai: Diakovce, Veča, Betonáris Šaľa, Tešedíkovo, Žihárec, Trnovec nad Váhom, Dlhá nad Váhom és Selice. „Természetesen az együttesek továbbra is az adott területi szövetség hatáskörében működnek. A változásoknak köszönhetően a felnőtteknél mindkét bajnokságban, vagyis a területiben és a közös VII. ligában 16–16 csapat küzd majd a bajnoki címért” – tájékoztatta lapunkat Milan Horňáček, a Galántai Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.  Azt is megtudtuk, hogy az új idényben nem szerepel a szerediek B csapata, és a tósnyárasdiak sem állnak önálló klubként csatasorba. A csapatszemlénél kiderült, hogy a területi legfelsőbb osztály bajnoka, az egykor szebb napokat látott diószegi együttes nem nevezett az V. ligába. A területi bajnokságba a II. osztályban elsőséget szerzett Šalgočka mellett további négy újonc van: Abrahám/Hoste, Pusté Úľany, Vozokany és Vinohrady nad Váhom.  A bajnokság a felnőtteknél augusztus 12-én rajtol, s az őszi idényzáró párharcait november 18-án és 19-én játsszák.  Az ifiknél legutóbb a Jelka, Gáň, Sládkovičovo és a Čierna Voda alkotta kvartett helyett immár hat kollektíva (Dolná Streda, Košúty, Mostová, Šintava, Sládkovičovo, Jelka) küzd az elsőségért. „A létszámmal elégedetlenek vagyunk, de azt is tudatosítanunk kell, hogy a területi szövetségünket további öt csapat képviselte az V. ligában. Újdonság, hogy az új idényben tíz csapattal a fiatalabb diákok bajnokságát is elindítjuk. Erre azért is volt nagy szükség, mert nem szeretnénk, ha elkallódnának a kezdők korosztályából kiöregedett focistapalánták. Az idősebb diákoknál 14, a kezdőknél pedig 15 alakulatot soroltunk be a pontvadászatba” – vázolta fel a Galántai járás teljes focitérképét Milan Horňáček.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?