Ki nyeri a rangadót?

Pozsony. A hét végén a 18. felvonás mérkőzéseivel befejeződik az élvonalbeli futballbajnokság őszi idénye. A legnagyobb érdeklődés a 74. Slovan–Inter pozsonyi rangadót előzi meg. A listavezető zsolnai együttes a púchovi csapatot látja vendégül.

Egyre jobban belelendül a megfiatalított Slovan, felvételünkön Eduard Hrnčár (balról) és Martin Suchý szereli a dubnicai LysáčekeTASR-felvétel Amióta Miroslav Svoboda ül a Slovan kispadján, megtáltosodott az együttes, három győzelem és egy döntetlen az új tréner mérlege. A szakvezető, aki korábban az égszínkékek tartalékcsapatát irányította, mert kockáztatni, több fiatalt is kipróbált (Kozmer, Mikulec, Suchý, Sloboda), s néhány tapasztalt, addig nélkülözhetetlennek hitt játékost a cserepadra ültetett (Nečas, Pecko, N. Hrnčár). Sokan megkérdőjelezték Svoboda szakértelmét, ám az eredmények egyértelműen őt igazolták. Két jugoszláv idegenlégiós, Kljestyan és Mojics sérüléssel bajlódik, rajtuk kívül a hosszú ideje harcképtelen Obžera sem léphet pályára. „Folytatni akarjuk négy mérkőzésen át tartó sikersorozatunkat. Nehéz feladat előtt állunk, hiszen ellenfelünk jóval rutinosabb futballistákkal rendelkezik. Ennek ellenére bizakodó vagyok, biztosra veszem, hogy lesz okunk az ünneplésre” – mondta Jiří Maroši, a Slovan csapatvezetője, aki nyáron éppen a sárga-feketéktől érkezett a téglamezei stadionba. Egyébként még nem dőlt el, hogy a tavaszi folytatásban ki irányítja majd a szebb napokat látott gárdát. Miután Jozef Jarabinský (Ostrava) nem fogadta el az ajánlatot (valószínűleg ő lesz a cseh válogatott trénere), az Egyesült Arab Emírségekből menesztett Dušan Radolský tűnik az első számú jelöltnek. De könynyen lehet, hogy Svoboda marad a tréner (öccse a Slovan egyik mecénása és a vezérkar tagja).

Kevesen számítottak arra, hogy a bajnok Inter csupán a harmadik helyen várja a derbit. Pončák sérülés, Čišovský eltiltás (a trencséniek ellen begyűjtötte negyedik sárga lapját) miatt hiányzik. „Az első felvonás nem úgy sikeredett számunkra, mint ahogyan azt elterveztük. Győzelemmel szeretnénk zárni az első felvonást, nem akarunk leszakadni az éllovastól” – jelentette ki Pavel Polúch, az Inter menedzsere. Továbbra sem egyeztek meg a pozsonyi és a middlesbrough-i vezetők Németh Szilárd vételárában, a szigetországiak 450 ezer fontot kínálnak a támadóért, a sárga-feketék viszont legalább kétmillió fontra becsülik a csatárt.

Eddig 73 alkalommal találkozott a két csapat, a mérleg a Slovan számára kedvező: 34 győzelem, 26 döntetlen, 13 vereség; a gólarány 108:69. Szeptemberben gól nélkül ért véget az Inter-stadionban rendezett derbi. A ma 15 órakor kezdődő találkozót a cseh Beneš vezeti.

Jó passzban vannak az őszi elsőségüket a múlt héten bebiztosító zsolnaiak: zsinórban hét mérkőzést nyertek. Ma a Púchovot látják vendégül, s remélik, nyolcra emelkedik a sorozatban megnyert mecscseik száma. „Alaposan feltérképeztük a Matadort, tudjuk, mire számíthatunk. Ha védenceim hozzák megszokott formájukat, nem lehet baj, begyűjtjük a három pontot” – szögezte le Ladislav Jurkemik, az MŠK vezetőedzője, aki előreláthatólag januártól az utánpótlás válogatottat is irányítja. Úgy hírlik, Norbert Hrňčár (Slovan) télen visszatér Zsolnára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?