Kettős magyar siker a kézi BL-ben

<p>Celje/Szeged. Kőkemény meccsen nyert a Veszprém, kiütötte ellenfelét a Szeged – a hétvégén rendezték a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulóját.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A veszprémiek a sérült Nagy László és Lékai Máté nélkül léptek pályára a szlovén Celje otthonában. A sorozatban százszázalékos magyar bajnok az első tíz perc tapogatózását követően három góllal meg tudott lépni ellenfele elől, sőt, a szünetre ötgólosra (9:14) nőtt Ilicsék előnye.

A második félidőt álmosan kezdték a veszprémiek – kivéve a kapus Mikler Rolandot, aki szinte extázisban védett. Neki köszönhetően az 50. perc tájékán jelentkező újabb hullámvölgyet is átvészelte csapata, amely végül 24:21-es győzelmet aratott a Celje ellen.

„Gratulálok a Celjének. Jól, gyorsan és keményen játszottak. Tudtuk, hogy ez vár ránk, számítottunk arra, hogy nehéz meccsünk lesz. Védekezésben sikerült jól visszazárnunk, a hatosfalunk pedig végig nagyon erős volt, ez volt a kulcsa a győzelmünknek” – nyilatkozta klubja honlapjának Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője, akinek csapata vezeti a Bajnokok Ligája C csoportját.

A szegediek látszólag jóval könnyedebb sikert arattak a svájci Schaffhausen ellen, de a 34:24-es végeredmény dacára meg kellett izzadniuk a két pontért. „Nem volt ez könnyű meccs. A tízgólos különbség kissé csalóka, mert ez az előny csak a hajrában alakult ki. Az első félidőben nagyon sokat hibáztunk, a ziccereink kimaradtak” – mondta Carlos Pastor, a szegediek trénere.

Pedig a Schaffhausen több alapemberét is nélkülözte, ám a szegediek sokáig nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A vendégek hálóőre, Nikola Portner óriási bravúrjainak köszönhetően csak 16:13-ra vezettek Ilyésék az első félidőt követően. Szünet után azonban már nem tanúsítottak komolyabb ellenállást a svájciak, a vége 34:24 lett. A meccs legjobbja a 11 gólig jutó szegedi légiós, a szlovén Dean Bombac lett.

A szegediek ezzel a második helyen állnak a D csoportban, három győzelemmel és egy vereséggel.

A nőknél a BL első fordulóját rendezték, a címvédő győriek mérkőzése lapzárta után ért véget. (nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?