Kettős Ferrari-siker

A lehető legtöbbet hozta ki az idény első európai futamából a Ferrari: Michael Schumacher győzött Rubens Barrichellóval a nyomában. Dobogóra ért még Ralf Schumacher, williamses társa, Juan Pablo Montoya előtt. A győztes lekörözte az utolsó pontszerző helyen beérkező David Coulthardot is.

Michael Schumacher (balról) és Rubens Barrichello pezsgővel ünnepelTASR/AP-felvétel A startnál Ralf Schumacher megelőzte Rubens Barrichellót, az élen maradt M. Schumacher, hármuk mögött Juan Pablo Montoya, David Coulthard, Kimi Räikkönen, Jarno Trulli és Jenson Button volt a sorrend. Az első körökben senki nem támadta a másikat, fokozatosan nőttek a pilóták közti különbségek. Az első említésre méltó esemény a 16. körben volt, mikor M. Schumacher 1:25,359 perces idejével megdöntötte az addigi versenyben futott körrekordot.

A 21. körben Michael Schumacher megkezdte a lekörőzéseket, az első áldozat Pedro de la Rosa volt. Néhány perccel később mindkét renault-s kereket cserélt, egyformán 7,8 mp alatt. Heidfeldnek továbbra sem volt szerencséje, harmadszor is a bokszba ment, ezúttal büntetés miatt – az előző menetben túl gyorsan hajtott a depóban.

Eddie Irvine körözésénél Ralf Schumit megközelítette Barrichello, ám míg a német tudott előzni, Rubinho nem, s ezzel le is szakadt kicsit a williamsestől. A 31. körben Michael és Ralf Schumacher is tankolt, előttük nem sokkal ugyanez tette Räikkönen is, aki nem kapott új gumikat, úgy hajtott tovább.

Hét körrel a leintés előtt M. Schumacher lekörözte Coulthardot és közeledni kezdett Buttonhoz. Michael Schumacher csapattársa és öccse előtt megnyerte a futamot.

Michael Schumacher a futam után barátját, a Ferrari technikai igazgatóját méltatta: „Tavaly kudarcot vallottunk itt, pedig többet vártunk, idén ebből valamit visszaadtunk. Ross Brawn nem csak vezetőként, hanem emberileg is nagy hasznára van a csapatnak. Pályafutásom java részében vele dolgoztam, és végig nagyon élveztem a közös munkát. Most sajnos nem sokáig ünnepelhetünk, kedden már tesztelünk, s jön a következő futam.“

„A kocsi nagyon jó, a csapat nagyszerű munkát végzett, de ez mégsem elég. Igyekeztem tartani Rubenst, csak erre telt ma, tehát ha versenyeket akarunk nyerni, javulnunk kell“ – jelentette ki Ralf Schumi.

A San Marinó-i Nagydíj végeredménye: 1. Michael Schumacher, Ferrari , 1:29:10,789 óra; 2. Rubens Barrichello, Ferrari +17,907 másodperc; 3. Ralf Schumacher, BMW-Williams +19,755; 4. Juan Pablo Montoya, BMW-Williams, +44.725; 5. Jenson Button, Renault, +1:23,395 perc; 6. David Coulthard, McLaren-Mercedes, +1 kör; 7. Jacques Villeneuve, BAR-Honda, +1 kör.

A vb állása a 4. futam után: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 34 pont, 2. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 20, 3. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 17, 4. Button (angol, Renault) 8, 5. Barrichello (brazil, Ferrari) 6, 6. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 5, Konstruktőrök: 1. Ferrari 40 pont, 2. BMW-Williams 37, 3. McLaren-Mercedes 9, 4. Renault 8, 5. Jaguar és Sauber-Petronas 3-3.

Következik a világbajnokság ötödik futama: Spanyol Nagydíj (április 28., Barcelona).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?